UNICEF: oamenii şi-au pierdut încrederea în vaccinurile pentru copii în timpul pandemiei COVID

Oamenii şi-au pierdut încrederea în vaccinurile pentru copii în timpul pandemiei COVID, susţin reprezentanţii UNICEF.

Urmărește
325 afișări
Imaginea articolului UNICEF: oamenii şi-au pierdut încrederea în vaccinurile pentru copii în timpul pandemiei COVID

Oamenii din întreaga lume şi-au pierdut încrederea în vaccinurile de rutină din copilărie care se fac împotriva bolilor ucigaşe precum rujeola şi poliomielita. Încrederea a scăzut foarte mult în timpul pandemiei COVID-19, potrivit unui document al UNICEF, citat de Reuters.

În 52 din cele 55 de ţări analizate, percepţia publică a vaccinurilor pentru copii a scăzut între 2019 şi 2021, a explicat agenţia ONU.

Datele reprezintă un „semnal de alarmă îngrijorător" privind creşterea ezitărilor în materie de vaccinuri pe fondul dezinformării, al scăderii încrederii în guverne şi al polarizării politice, susţin cei de la UNICEF.

Schimbarea de percepţie este deosebit de îngrijorătoare deoarece vine după cel mai mare regres al imunizării copiilor dintr-o generaţie în timpul restricţiilor COVID. În total, 67 de milioane de copii au ratat unul sau mai multe vaccinuri.

Situaţia privind încrederea în vaccinuri variază la nivel mondial, potrivit raportului UNICEF „Starea copiilor din lume". Cel mai mult a scăzut încrederea în vaccinuri pentru copii în Papua Noua Guinee şi Coreea de Sud, ţări urmate de Ghana, Senegal şi Japonia. În SUA încrederea a scăzut uşor, iar în India, China şi Mexic, a rămas neschimbată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici