- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unul din cinci adulţi de peste 50 de ani are un organ care îmbătrâneşte mai mult decât celelalte. Afecţiunea poate fi descoperită printr-un simplu test
Unul din cinci adulţi aparent sănătoşi cu vârsta de peste 50 de ani are un organ care îmbătrâneşte într-un ritm accelerat faţă de celelalte, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Stanford din SUA şi publicat în revista Nature.
Unul din cinci adulţi de peste 50 de ani are un organ care îmbătrâneşte mai mult decât celelalte. Afecţiunea poate fi descoperită printr-un simplu test
La studiu au participat peste 5.600 de persoane de peste 50 de ani, ocazie cu care au descoperit o vârstă biologică pentru fiecare dintre cele 11 organe şi ţesuturi majore, de la inimă la creier.
S-a constatat astfel că unul din cinci adulţi aparent sănătoşi cu vârsta de peste 50 de ani are un organ care îmbătrâneşte într-un ritm accelerat în comparaţie cu celelalte, crescând astfel riscul de îmbolnăvire şi mortalitate.
Vestea bună este că un simplu test de sânge ar putea fi suficient pentru a arăta despre care organ este vorba, orientând tratamentul medical chiar înainte ca persoana să se îmbolnăvească.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Care este cel mai mare pericol pentru România? Răspunsul lui Iohannis
-
Preşedintele Klaus Iohannis anunţă consultări la Palatul Cotroceni, zilele următoare
-
Bolojan, după retragerea PSD de la negocieri: PNL e pregătit să-şi asume răspunderea
Folosind o tehnologie disponibilă în comerţ şi un algoritm special conceput, cercetătorii conduşi de Hamilton Oh şi Jarod Rutledge au evaluat nivelurile a mii de proteine din sângele participanţilor. Echipa a găsit apoi aproximativ 850 de proteine asociate cu starea de sănătate a diferitelor organe şi detectabile printr-un test de sânge. Astfel, pentru fiecare dintre cele 11 organe, a fost estimată diferenţa dintre vârsta reală şi vârsta obţinută.
Cu excepţia intestinului, cu cât diferenţa este mai mare, cu atât mai mare este riscul viitor de deces, între 15% şi 50% în funcţie de organul implicat.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO