- Home
- Sănătate
- BUCUREŞTI, (16.04.2023, 21:36)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vaccinul contra cancerului Moderna cu Keytruda de la Merck întârzie reapariţia melanomului
Un vaccin experimental cu ARNm dezvoltat de Moderna, combinat cu Keytruda, o imunoterapie de succes a Merck & Co, a redus cu 44% riscul de deces sau de reapariţie a celui mai mortal cancer de piele, comparativ cu Keytruda singur, au raportat duminică cercetătorii americani, potrivit Reuters.
Urmărește
554 afișări
Rezultatele dezvăluite la o reuniune medicală sugerează că adăugarea unui vaccin personalizat împotriva cancerului bazat pe tehnologia ARNm la Keytruda, care stimulează răspunsul imunitar, ar putea prelungi timpul pe care pacienţii îl au fără recidivă sau deces, a declarat dr. Jeffrey Weber de la NYU Langone Perlmutter Cancer Center, care a prezentat rezultatele.
„Din punctul de vedere al terapiei generale a cancerului, aceasta este o potenţială descoperire majoră”, a declarat dr. Ryan Sullivan, expert în melanom la Mass General Cancer, care a lucrat la acest studiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Rezultatele, prezentate la reuniunea Asociaţiei Americane pentru Cercetarea Cancerului din Orlando, Florida, adaugă detalii de date la concluziile parţiale publicate de companii în decembrie.
Colaborarea Merck/Moderna este una dintre cele câteva care combină medicamente puternice care dezlănţuie sistemul imunitar pentru a ţinti cancerele cu tehnologia vaccinului ARNm. BioNTech SE şi Gritstone Bio Inc lucrează la vaccinuri concurente împotriva cancerului bazate pe tehnologia ARNm.
Vaccinul Moderna este construit la comandă, pe baza unei analize a tumorilor unui pacient după îndepărtarea chirurgicală. Vaccinurile sunt concepute pentru a antrena sistemul imunitar să recunoască şi să atace mutaţiile specifice din celulele canceroase.
Keytruda de la Merck, care este aprobat pentru tratarea melanomului şi a multor alte tipuri de cancer, aparţine unei clase de imunoterapii utilizate pe scară largă, cunoscute sub numele de inhibitori ai punctelor de control, concepute pentru a dezactiva proteina PD-1, sau moartea programată 1, care ajută cancerul să se sustragă sistemului imunitar.
În cadrul studiului midstage au fost înscrişi bărbaţi şi femei cu risc ridicat de revenire a melanomului lor.
Dintre cei 107 subiecţi ai studiului care au primit atât vaccinul experimental, mRNA-4157/V940, cât şi Keytruda, cancerul a revenit la 24 de subiecţi (22,4%) în decurs de doi ani de urmărire, comparativ cu 20 din 50 (40%) care au primit doar Keytruda.
Au existat puţine diferenţe între ratele de răspuns în rândul persoanelor ale căror tumori aveau multe mutaţii - un predictor tipic al răspunsului la imunoterapie - şi cele ale căror tumori nu aveau.
Efectele secundare severe au fost similare între cele două braţe ale studiului, au raportat oamenii de ştiinţă. Oboseala a fost cel mai frecvent efect secundar raportat de pacienţi asociat în mod specific cu vaccinul.
Merck a declarat că firmele sunt în discuţii cu autorităţile de reglementare din SUA cu privire la proiectarea unui studiu în fază avansată, care este probabil necesar pentru aprobarea regimului combinat.
Ar putea dura trei sau patru ani până când se vor cunoaşte rezultatele studiilor mai mari, a declarat într-un interviu Eliav Barr, şeful departamentului de dezvoltare clinică globală şi director medical al Merck.
Barr a declarat că Moderna a avut nevoie de aproximativ opt săptămâni pentru a concepe un vaccin mRNA personalizat pentru fiecare pacient.
În trecut, au fost dezvoltate vaccinuri experimentale similare împotriva cancerului, care vizau o singură mutaţie tumorală sau neoantigen.
Tehnologia ARNm a Moderna a permis includerea a până la 34 de neoantigeni, ceea ce Barr a numit a fi „uimitor”.
În prezent, oamenii de ştiinţă nu pot prezice care mutaţie unică este importantă în generarea unui răspuns antitumoral. Cu ajutorul tehnologiei ARNm în combinaţie cu Keytruda, „putem crea această abordare de tip „shotgun” ... care poate crea un răspuns imunitar mai puternic”, a declarat Barr.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe