5.700 de femei din Capitală au beneficiat anul acesta de Voucherul Materna

5.700 de femei din Capitală au beneficiat, în prima jumătate a acestui an, de Voucherul Materna, spune, miercuri, primarul general Nicuşor Dan.

Urmărește
143 afișări
Imaginea articolului 5.700 de femei din Capitală au beneficiat anul acesta de Voucherul Materna

Sursa foto: Facebook

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a municipiului Bucureşti a acordat, în total, în perioada ianuarie-iunie 2024, suma de 9.840.000 lei, sub forma a 9.840 de vouchere.

Femeile însărcinate care locuiesc în Bucureşti de minim 6 luni si fac dovada domiciliului in Capitală primesc un sprijin financiar în valoare de 2.000 lei, care se împarte în două tranşe, primul voucher este oferit începând cu săptâmâna a 10-a de sarcină, iar al doilea începând cu săptămâna a 24-a de sarcină.

De asemenea, tot pentru a veni în sprijinul femeilor însărcinate, DGASMB a încheiat un protocol de colaborare cu Amazon dedicat gravidelor care primesc tranşa a doua a Voucherului Materna. Acestea primesc un număr de 3 articole vestimentare noi pentru nou-născuţi cu eticheta Amazon, provenite din donaţia Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

„Astfel, în perioada aprilie-iunie 2024, au fost acordate 9.672 de articole vestimentare unui număr de 3.224 de persoane. În ceea ce priveşte modalitatea de depunere a dosarelor, mă bucură faptul că, în ultimii doi ani, am făcut progrese în direcţia digitalizării administraţiei publice locale prin faptul că tot mai mulţi bucureşteni au ales să depună documentele şi cererile online”, spune Nicuşor Dan/

Condiţiile de acordare a Voucherului Materna se regăsesc pe site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Bucureştiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici