- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.10.2013, 18:20)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Acordul între SUA şi România pentru continuarea programului de burse Fulbright, semnat la Washington
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a semnat marţi, la Departamentul de Stat de la Washington, continuarea acordului între Guvernul SUA şi Guvernul României privind schimburile educaţionale şi academice administrat de Comisia Fulbright Româno - Americană.
Urmărește
310 afișări
Acordul între SUA şi România pentru continuarea programului de burse Fulbright, semnat la Washington (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Durata acordului este de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii automate pentru încă 10 ani, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale.
Comisia Fulbright Româno - Americană oferă cetăţenilor români burse de studiu şi de cercetare în universităţi din SUA, iar cetăţenilor americani burse de studiu şi de cercetare în universităţi româneşti.
Bursele pentru cetăţenii români se adresează studenţilor, la orice tip de program de studiu şi la specializări diverse, profesorilor, dar şi managerilor din mediul public şi privat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
Până acum, inclusiv în anul universitar 2013 - 2014, totalul beneficiarilor burselor Fulbright se ridică la 3.062, dintre care 2.020 de români şi 1.042 de americani.
Anual, iau parte la program aproximativ zece profesori români şi tot atâţia americani, care predau sau participă la proiecte de cercetare. De asemenea, aproximativ zece studenţi americani şi români iau parte la programele Fulbright Student, vizând studii masterale, cercetare în diverse domenii sau predarea limbii engleze.
Programul Fullbright este un program de schimburi culturale, ştiinţifice şi educaţionale, desfăşurat de SUA în toată lumea, încă din 1946, la iniţiativa senatorului William Fulbright. Programul este coordonat, în SUA, de către Biroul Afacerilor Culturale şi Educaţionale al Departamentului de Stat.
Ministrul Remus Pricopie se află, în perioada 20 - 24 octombrie, într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii.
Citește pe alephnews.ro: Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas se declară „pregătiți de încetarea focului”, dar acuză Israel că nu oferă „nicio propunere serioasă”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe