Administratorul judiciar ELCEN spune că a fost amânată discuţia privind întreruperea agentului termic către RADET

Administratorul judiciar ELCEN arată că în şedinţa Comitetului Creditorilor nu a fost luată o decizie privind întreruperea agentului termic către RADET, întrucât doi creditori au lipsit, iar cei prezenţi au evitat un răspuns clar. Urmează a fi convocată o nouă şedinţă în următoarele săptămâni.

Urmărește
574 afișări
Imaginea articolului Administratorul judiciar ELCEN spune că a fost amânată discuţia privind întreruperea agentului termic către RADET

Administratorul judiciar ELCEN spune că a fost amânată discuţia privind întreruperea agentului termic către RADET

„După ameninţările primarului Gabriela Firea la adresa administratorului judiciar al ELCEN, şedinţa Comitetului Creditorilor s-a încheiat fără nicio decizie privind oprirea apei calde”, informează administratorul judiciar ELCEN, Sierra Quadrant.

În şedinţa Comitetului Creditorilor ELCEN, în care s-a analizat posibilitatea întreruperii livrării agentului termic către RADET, întrucât Regia nu îşi onorează obligaţiile de plată, nu a fost luată nicio decizie, urmând ca administratorul judiciar să convoace, în săptâmânile următoare, o nouă şedinţă.

„Amânarea deciziei are loc în contextul în care doi dintre creditori (ENGIE şi TRANSGAZ) au absentat, iar cei prezenţi au evitat o poziţionare fermă printr-un vot "Da" sau "Nu", aşa cum a fost solicitat în convocatorul întâlnirii. Atât poziţionarea indecisă, cât şi absenţele creditorilor survin după ce, cu o zi înaintea şedinţei Comitetului Creditorilor, primarul Capitalei, doamna Gabriela Firea, a solicitat public "autorităţilor guvernamentale să ia măsurile care se impun împotriva acestui administrator judiciar al ELCEN", adică împotriva companiei noastre”, mai arată sursa citată.

„Dorim să subliniem faptul că presiunile exercitate de primarul Gabriela Firea, în condiţiile în care compania noastră are obligaţia legală de a depune toate eforturile pentru a salva ELCEN de la faliment, nu fac decât să decredibilizeze instituţia publică pe care o conduce şi să transmită un mesaj descurajator tuturor companiilor private care încearcă să se implice în viaţa oraşului sau în procesul de însănătoşire şi întărire a statului român, în general”, mai punctează administratorul judiciar ELCEN.

Acesta reaminteşte faptul că ELCEN, societate aflată deja în insolvenţă, se găseşte în situaţia în care este obligată să presteze servicii fără a fi plătită de către RADET, ca urmare a refuzului Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) de a plăti subvenţia.

"Nu-mi amintesc să fi existat vreun primar care să ameninţe o companie privată de o asemenea manieră, mai ales când tot el se află în culpă. Pe fond, ameninţările primarului Gabriela Firea şi situaţia generală ţin de domeniul absurdului: PMB nu plăteşte subvenţia, dar cheltuie sute de milioane de lei pe companii de stat care sunt doar nişte găuri negre, inutile şi ineficiente, şi pe panseluţe şi festivaluri, apoi tot PMB iese în piaţă şi strigă că ELCEN nu mai vrea să dea apă caldă. ELCEN, şi dacă ar vrea să presteze servicii gratuite, la un moment dat nu mai are cum. Are nevoie de bani pentru a plăti salariaţii şi furnizorii, ca să producă energia pe care ei o vor gratis.
Pasul firesc şi logic pentru doamna primar este să iasă public şi să ameninţe şi ROMGAZ acum. Să-i oblige şi pe ei să ne livreze gaze gratis. Apoi să le spună cetăţenilor să stea liniştiţi şi să mai bifeze încă o realizare pentru Capitală", a declarat Ovidiu Neacşu, partener fondator Sierra Quadrant.

Taguri:
elcen,
apa caldă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici