- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.06.2016, 21:40)
- Ioana Nicolescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Amânarea semnării contractului-cadru privind asistenţa medicală, un risc de blocare a sistemului
Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED) avertizează că amânarea semnării Contractului-cadru privind asistenţa medicală asigurată de CNAS înseamnă un risc ridicat de blocaj a sistemului începând cu 1 iulie 2016 şi solicită implicarea activă a ministrului Sănătăţii.
Urmărește
916 afișări
Amânarea semnării contractului-cadru privind asistenţa medicală, un risc de blocare a sistemului
Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED) solicită implicarea activă a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în rezolvarea problemei privind semnarea Contractului-cadru care reglementează condiţiile în care sunt acordate asistenţa medicală, medicamentele şi dispozitivele medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru 2016-2017, se arată într-un comunicat de presă remis marţi agenţiei MEDIAFAX.
Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit să aplice prevederile Contractului-cadru de la 1 aprilie, însă a iniţiat un proiect de hotărâre de guvern pentru amânarea până la 1 iulie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
„Schimbările survenite la nivelul conducerii ministerului şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, modificările aduse proiectului Contractului-cadru, au dus la amânarea promulgării şi semnării acestuia, până la 1 iulie 2016. Deşi disponibilitatea partenerilor de dialog social a fost totală, amânarea semnării Contractului-cadru înseamnă un risc ridicat de blocaj a sistemului începând cu 1 iulie 2016, susţine Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private şi al Alianţei Pentru Sănătate din România.
De asemenea, Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private avertizează că amânarea definirii şi reglementării noţiunii de „contribuţie personală” poate bloca în orice moment activitatea din mediul privat, care este forţat să găsească diverse forme de plată pentru a acoperi costurile reale ale serviciilor medicale prestate.
„Tarifele la care sunt decontate serviciile medicale de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate fiind sub costul real, determină furnizorii privaţi să facă încasări suplimentare pentru a acoperi valoarea reală a acestora. Nu este vorba despre o „contribuţie personală” în adevăratul sens al cuvântului, ci despre servicii conexe, cum sunt cele de cazare, ori analize suplimentare. Ne aflăm într-o situaţie imposibilă, întrucât potrivit legii, accesul unui asigurat la serviciile medicale din pachetul de bază, foarte generos în România, nu trebuie să fie taxat suplimentar. În acest context, devine tot mai greu pentru o unitate privată să îşi acopere costurile, riscând permanent să fie acuzată de nerespectarea legii, tocmai pentru că există o lacună legislativă”, a mai spus Cristian Hotoboc.
Ministerul Sănătăţii a iniţiat un proiect de hotărâre de Guvern pentru amânarea până la data de 1 iulie 2016 a termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului 161/2016. Prin această hotărâre, sunt aprobate pachetele de servicii şi Contractul-cadru care reglementează condiţiile în care sunt acordate asistenţa medicală, medicamentele şi dispozitivele medicale, în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru 2016-2017. Hotărârea a fost aprobată de Guvern şi publicată în Monitorul Oficial în 23 martie pentru intrarea în vigoare la 1 aprilie.
Citeşte şi: România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro pentru combaterea sărăciei. Cum pot fi accesate fondurile
Citeşte şi: ANALIZĂ: CCR decide miercuri dacă dezincriminează abuzul în serviciu. 800 de dosare DNA care ar rămâne fără obiect. Kovesi: Dacă va fi dezincriminat, nu vom mai putea efectua investigaţii
Citeşte şi: CNA se va întâlni cu CSM pentru a discuta despre protecţia imaginii pesoanelor în stare de arest
Citeşte şi: Nicuşor Constantinescu reclamă DNA la ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti. "Am fost supus unor presiuni psihice cărora un inculpat sănătos le-ar fi putut face faţă cu greu”
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe