- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anchetă la Holcim după transferul ilegal de certificate de emisii de gaze
DIICOT a început urmărirea penală "in rem" în cazul în care Holcim a sesizat transferul neautorizat a 1,6 milioane certificate de emisii de gaze cu efect de seră în valoare de 24 milioane de euro, procurorii solicitând comisii rogatorii în Italia, Marea Britanie, Belgia, Israel şi Liechtenstein.
Anchetă la Holcim după transferul ilegal de certificate de emisii de gaze (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală fac cercetări în dosarul penal nr. 332/D/P/2010 pentru acces fără drept la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, informează, luni, DIICOT.
În acest caz, în 26 noiembrie 2010, SC Holcim SA, prin reprezentanţii săi legali, a sesizat DIICOT cu privire la faptul că, în 16 noiembrie 2010, au fost iniţiate zece operaţiuni de transfer neautorizat de certificate de emisii de gaze cu efect de seră din două conturi atribuite acestei societăţi, deschise la Registrul Naţional al Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră( Registrul Naţional GES).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
În total, au fost transferate neautorizat un număr de 1.600.000 de certificate, în valoare de aproximativ 24.000.000 de euro ( valoarea de piaţă a unui certificat fiind de aproximativ 15 euro), arată procurorii DIICOT.
"În acest caz, procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale "in rem", sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 42 alin 1-3 şi art. 44 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 161/2003 şi au obţinut autorizaţii în vederea efectuării de percheziţii asupra unor sisteme informatice", potrivit sursei citate.
În cauză au fost transmise cereri de comisie rogatorie către autorităţile judiciare competente din Italia, Marea Britanie, Liechtenstein, Belgia şi Israel, pentru obţinerea de date şi informaţii necesare legalei soluţionări a cauzei.
Procedurile administrative legate de tranzacţiile cu certificate CO2 nu au fost demarate la iniţiativa autorităţilor judiciare române, măsurile aparţinând, în exclusivitate, instituţiilor cu competenţe în domeniu, precizează DIICOT.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului