- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.09.2014, 11:44)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANI: Deputatul Vasile Gliga a fost în incompatibilitate
Deputatul Vasile Gliga a fost în incompatibilitate timp de un an şi cinci luni, întrucât a avut şi calitatea de comerciant persoană fizică, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).
Urmărește
430 afișări
Vasile Gliga (Imagine: cdep.ro)
Vasile Ghiorghe Gliga, deputat în mandatul 2008-2012, a deţinut, simultan, în perioada 19 decembrie 2008 - 13 mai 2010, şi calitatea de comerciant persoană fizică, arată miercuri Agenţia Naţională de Integritate, într-un comunicat de presă.
ANI a precizat că Vasile Gliga a încălcat dispoziţiile articolului 82, alineatul 1, litera e) din Legea 161/2003, potrivit cărora "calitatea de deputat este incompatibilă cu: (…) calitatea de comerciant persoana fizică".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana găsită în incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.
În 9 noiembrie 2011, ANI a sesizat Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cazul lui Vasile Gliga, pentru posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese.
ANI arăta atunci că Vasile Ghiorghe Gliga a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea soţiei sale, Elena Gliga, în perioada 5 ianuarie 2009 - 28 martie 2011, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 2 Mureş, aceasta obţinând astfel venituri de 27.095 de lei (aproximativ 6.500 de euro).
Vasile Gliga (PSD) este deputat din 2008, în prezent fiind vicepreşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor. Gliga deţine, din 2012, funcţia de preşedinte interimar al PSD Mureş.
Potrivit declaraţiei sale de avere, din iunie 2014, Vasile Gliga deţine şase terenuri agricole, în suprafaţă totală de aproximativ 500 de hectare, două terenuri forestiere, de 25 de hectare, şi un teren intravilan, de 70 de metri pătraţi, toate cumpărate în perioada 1995-2012.
Gliga nu are apartamente sau case de locuit şi nici maşini, conturi, depozite bancare sau fonduri de investiţii de peste 5.000 de euro, conform documentului citat.
Deputatul i-a donat Eugeniei Demeter, în decembrie 2013, o casă de locuit în valoare de peste 130.000 de lei, iar în martie 2014 a vândut un teren intravilan societăţii Gliga Companies SA, pentru care a primit 590.000 de lei.
Vasile Gliga are acţiuni sau părţi sociale în valoare totală de aproape 850.000 de lei, la Gliga Instrumente Muzicale SA, GEV Imob SRL şi Rocredit IFN SA. Acesta trebuie să restituie un credit luat în 2008, pentru care plăteşte lunar aproape 4.800 de euro.
Gliga a obţinut ca deputat 60.372 de lei, iar soţia acestuia, şef serviciu la Gliga Instrumente Muzicale SA, a încasat, în anul fiscal anterior, 17.799 de lei. Deputatul a mai obţinut aproape 10.000 de lei din cedarea folosinţei bunurilor către Vodafone şi Cosmote.
În declaraţia de avere, Gliga a mai notat venituri de aproximativ 340.000 de lei din acţiunile şi părţile sociale deţinute la cele trei firme, precum şi venituri din domeniul agricol de aproape 269.000 de lei.
Citește pe alephnews.ro: Guvernul Ciolacu 2 e învestit oficial, dar cu provocări majore înainte. Când încep miniștrii munca
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe