Antidotul care putea face diferenţa între viaţă şi moarte. Autorităţile române l-au descoperit abia după o săptămână
In urma tragediei din Colectiv, in care si-au pierdut viata 45 de persoane, Romania a descoperit ca spitalele sau ambulantele noastre NU au in dotarea standard un antidot impotriva intoxicatiilor.
Antidotul care putea face diferenţa între viaţă şi moarte. Autorităţile române l-au descoperit abia după o săptămână
Medicamentul ar fi fost de mare ajutor tinerilor scapati cu viata din club. Cei de la Unifarm au cerut o donatie de la firma producatoare si au primit abia duminica 20 de cutii de Cyanokit.
Prof. dr. Ioan Lascar, chirurg plastician Floreasca: “Acest cocteil nemaiintalnit pana in prezent genereaza un anumit grad de impredictabilitate in ceea ce priveste evaluare evolutiei pacientilor, trebuie sa fim atenti si concentrati pe evolutia zilnica."
Ce este Cyanokit
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Cyanokit, un medicament aprobat in UE inca din 2007, este utilizat in cazul intoxicarilor cu cianuri, in cazul victimelor care au inhalat, ingestat sau au fost expuse tegumentar fumului toxic rezultat din incendiile izbucnite in spatii inchise. Pe site-ul companiei producatoare, indicatia este ca acest medicament sa fie administrat cat mai repede cu putinta. O cutie costa 700 de euro si contine vitamina B12A.
Medicamentul este un tratament-standard in SUA, Marea Britanie sau Franta, in cazurile de intoxicari cu fum.
Sorin Ionita, din partea organizatiei Expert Forum, sustine ca administrarea antidotului trebuie facuta de urgenta, mai ales in cazurile in care nu se cunosc cu certitudine substantele din fumul inhalat de pacienti: "Cyanokit este un intravenos care trebuie injectat imediat pentru a combate intoxicatiile cu cianuri, asociate cu inhalarea de fum la incendiu. Este indicat la inhalari de fum cu compozitie incerta, neavand efecte adverse daca cianurile nu sunt prezente. Pentru ca nu a fost folosit, apar acum aceste simptome de care se plange doctorul Enescu".
Dan Enescu, directorul spitalului pentru copii Grigore Alexandrescu, a explicat ca multe victime ale incendiului, care initial pareau a fi bine, au revenit la spital in zilele urmatoare, cu complicatii pulmonare sever cauzate de toxinele din fum, care abia acum incep sa-si arate efectele.
Citeşte continuarea materialului pe www.stirileprotv.ro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO