Apel emoţionant al unui PREOT către români, de 1 Decembrie 2018: Nu-l lăsaţi să cadă pe pământ! Sub el au luptat ostaşi, bravi eroi

Preotul Romeo Ene din Buzău a lansat un apel către oameni să arboreze drapelul naţional la ”case, balcoane, ferestre”, asigurându-se că măsurile sunt corespunzătoare, drapelul este de bună calitate şi culorile intense.

Urmărește
1772 afișări
Imaginea articolului Apel emoţionant al unui PREOT către români, de 1 Decembrie 2018: Nu-l lăsaţi să cadă pe pământ! Sub el au luptat ostaşi, bravi eroi

Apel emoţionant al unui PREOT către români, de 1 Decembrie 2018: Nu-l lăsaţi să cadă pe pământ! Sub el au luptat bravi eroi

“Dragi buzoieni, ca slujitor în cetate, iubitor de ţară ca mulţi dintre dumneavoastră, cu prilejul anului Centenar, până şi după data de 1 Decembrie, vă rog să arboraţi Drapelul Naţional al României la case, balcoane, ferestre! Vă rog să vă procuraţi un drapel corespunzător (124 cm lungime cu 110 cm lăţime), de bună calitate (fiecare bucată de pânză să fie cusută, nu culori imprimate pe nylon), având culori intense (albastru-cobalt, galben-ocru, roşu-vermilion), cu albastru lângă lance”, scrie pe Facebook preotul Romeo Ene.

Drapelul este simbol naţional şi trebuie păstrat cu cinste de către fiecare cetăţean, consideră preotul, care adaugă: “Nu-l incendiaţi, nu-l lăsaţi să cadă pe pământ, nu-l călcaţi în picioare, nu-l mâzgăliţi! Sub el au luptat ostaşi care au trecut în nemurire ca bravi eroi”.

Romeo Ene spune că drapelul poate fi folosit de 1 decembrie, 24 ianuarie (Ziua Unirii de la 1859), 9 mai (Ziua proclamării independenţei), 26 iunie (Ziua drapelului), 29 iulie (Ziua Imnului de Stat), iar dacă se va deteriora din cauza vremii, oamenii sunt sfătuiţi să nu-l arunce şi să păstreze steagul, lăsându-l moştenire.

“Nu, nu înseamnă că sunteţi mai patrioţi dacă aveţi drapel. A fi patriot înseamnă a-ţi cunoaste istoria, a respecta legile ţării, a fi un cetăţean iubitor de semeni, a-ţi face datoria la locul de muncă şi multe altele pe care sunt convins că le cunoaşteţi. Arborarea drapelului este un semn de bucurie pe care o manifestaţi în semn de recunoştinţă faţă de istoria acestei ţări”, mai scrie preotul buzoian.

Oamenii au reacţionat imediat. Un tânăr scrie: “L-am schimbat de acum trei săptămâni acasă. Pe 1 Decembrie o să-l port în trafic, în Franţa, Belgia, Olanda sau Germania”.

O femeie spune că va merge să cumpere un drapel.

“Ce frumos...o să trec să cumpăr, toţi suntem români şi trebuie să ne bucurăm de această sărbătoare, întotdeauna mă surprindeţi cu aceste idei minunate”, scrie un alt utilizator Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici