Aproape 40 de infecţii nosocomiale, descoperite în spitalele din judeţul Constanţa în 2010

Aproape 40 de infecţii nosocomiale au fost descoperite în cursul anului trecut în unităţile sanitare din judeţul Constanţa, cele mai multe dintre acestea fiind înregistrate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
25 afișări

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, Constantin Dina, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că din cele 37 de infecţii nosocomiale înregistrate la spitalele din judeţ în 2010 cele mai multe au fost la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Astfel, din cele 30 de cazuri de la Spitalul Judeţean, 12 au fost înregistrate în secţia de nou-născuţi, trei la obstetrică-ginecologie, două la pediatrie, iar 13 la alte secţii.

De asemenea, două cazuri au fost înregistrate la Spitalul de Ortopedie Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud, tot două la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa şi câte un caz la Spitalul Municipal Medgidia, la Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare şi la Spitalul de Ftiziologie Agigea.

Constantin Dina a precizat că printre bacteriile vinovate de apariţia infecţiilor nozocomiale au fost enterobacterul, klebsiella, stafilococul auriu, escherichia coli, cele mai multe infecţii în 2010 fiind cauzate de enterobacterul - cinci cazuri.

Şeful DSPJ Constanţa a spus că directorii de spitale care nu raportează infecţiile nosocomiale riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

"Pot fi date amenzi pentru manageri, pentru directorul medical şi pentru şefii de secţie. În 2010, nu au fost aplicate asemenea amenzi. Sancţiunile pot merge până la 5.000 de lei. Când se raportează un caz, ei primesc un plan de măsuri de la DSP pe care trebuie să-l urmeze pentru a nu mai avea aceste probleme. De vreme ce le raportează, nu-i putem amenda. Dar dacă-i prindem că nu raportează şi aflăm din alte surse atunci începem să aplicăm amenzi. De asemenea, dacă vom constata că planurile de măsuri pe care noi le dăm, nu se vor pune în aplicare, vom merge până la suspendarea activităţii secţiei respective. Iar dacă ei continuă să funcţioneze cu secţia, aceasta constituie infracţiune", a explicat Constantin Dina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici