- Home
- Social
- PLOIEŞTI , (09.03.2018, 11:10)
- Laura Petrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Castelul Peleş este lăsat fără încălzire de o lună. Ministerul Culturii: Casa Regală trebuie să se ocupe
Castelul Peleş, unul dintre cele mai importante edificii din România, este de o lună fără încălzire, din cauza unei defecţiuni la centrală. Există riscul apariţiei unei ciurperci care în anii '80 l-a speriat pe Ceaşescu. Ministerul Culturii susţine că problema trebuie rezolvată de Casa Regală.
Urmărește
3239 afișări
Castelul Peleş a rămas fără căldură după ce o centrală termică montată acum 27 de ani s-a stricat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
În muzeu sunt zero grade, iar în birouri 2 grade. Din cauza frigului şi a umezelii, muzeografii atrag atenţia că există riscul apariţiei unei ciurperci, denumită ”cancerul lemnului”, care l-ar fi speriat pe Nicolae Ceaşescu în anii '80.
Purtătorul de cuvânt al Muzeului Peleş, Daniela Voitescu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că centrala termică s-a defectat de aproximativ o lună. În aceste condiţii, în muzeu sunt zero grade, iar în birouri sunt 2 grade.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
”Centrala termică s-a defectat. Ea a fost montată în 1991. De o lună aproape nu avem căldură. Nu ştim ce s-a întâmplat. Nu se poate repara. Noi am încercat, dar nu am reuşit să o reparăm”, a spus Voitescu.
Potrivit acesteia, vizitatori sunt în continuare, oamenii stând cu gecile pe ei. Însă, din cauza umezelii, există riscul apariţiei ciupercii merulius lacrymas, denumită şi ”cancerul lemnului”.
”Este foarte periculos. Nu numai frigul. Există riscul, din cauza respiraţiei vizitatorilor, să crească umiditatea în încăperi. Şi e periculos pentru că poate apărea mucegaiul, dar şi ciuperca merulius lacrymas, care e numită şi cancerul lemnului. Ea apare când nu există spaţiu încălzit şi aerisit”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Muzeului Peleş.
Daniela Voitescu a declarat că în anii '80 această ciupercă a existat în Castelul Peleş şi Nicolae Ceauşescu, speriat să nu se îmbolnăvească, a decis să nu se mai mute în palat.
”Ea (ciuperca merulius lacrymas n.r.) a existat în Peleş, în anii '80. A atacat doar grinzile. Nu e periculoasă pentru om. E provocată de umezeală şi atunci se făceau restaurări, spaţiile fiind neîncălzite şi neaerisite. Nicolae Ceauşescu s-a speriat că poate păţi ceva şi nu s-a mai mutat în castel. A făcut Foişorul”, a mai spus Voitescu.
Potrivit acesteia, Ministerul Culturii a fost sesizat că în Castelul Peleş nu există căldură, iar reprezentanţii ministerului au răspuns că reparaţia trebuie făcută de proprietar, respectiv Casa Regală.
Castelul Peleş a fost construit la iniţiativa primului rege al României Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafaţă de 24 de km, în anul 1874, an în care, din iniţiativa suveranului, comuna a primit numele de Sinaia.
Citeşte şi: Deputatul Andreea Cosma, la Parchetul General ca să depună acte în legătură cu procurorul Mircea Negulescu
Citeşte şi: Programarea la traseu pentru obţinerea permisului auto durează două-trei luni în Ilfov: "E foarte mult şi cred că o să uit ce am învăţat până atunci"
Citeşte şi: Avertismentul unui expert de renume: Inteligenţa Artificială va genera o epidemie de sinucideri. Omenirea va intra într-o „distopie a şomajului”
Citeşte şi: Investiţiile în economia naţională au crescut. Care sunt domeniile care au atras cei mai mulţi bani
Citeşte şi: Cele patru dimensiuni ale femeii moderne, dorite de către un bărbat. Sfaturi de la psiholog
Citeşte şi: Cum arată locuinţa de aproape 8 milioane de dolari pe care o au Justin Timberlake şi Jessica Biel | GALERIE FOTO
Citeşte şi: ATACUL asupra spionului rus | Poliţia britanică: 21 de persoane au fost rănite/ Neurotoxina "este probabil mai rară" decât gazul sarin şi aparent "nu este VX"
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Creştinii îi sărbătoresc vineri pe Sfinţii 40 de Mucenici. Tradiţii şi obiceiuri de Măcinici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe