- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Câţi bani a "înghiţit" până acum Catedrala Mântuirii Neamului
Municipalitatea va aloca un milion de euro pentru Catedrala Mântuirii Neamului, rectificarea bugetară fiind aprobată, luni, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Anul trecut, din bugetul Capitalei 3,7 milioane de euro au mers către grandiosul lăcaş de cult a cărei inaugurare este programată anul viitor, cu ocazia Centenarului.
Câţi bani a înghiţit până acum construirea Catedralei Mântuirii Neamului
Propunerile de rectificare bugetară au fost aprobate cu 32 de voturi pentru, o abţinere şi 13 împotrivă, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de luni.
Până în prezent, pentru lucrările de ridicare ale lăcaşului de cult s-au cheltuit, potrivit Patriarhiei Române, peste 40 de milioane de euro, scrie Gândul. La această sumă au contribuit, de-a lungul timpului, atât Guvernul, cât şi alte administraţii centrale şi locale. Costul lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului până la stadiul roşu-gri, adică pentru finalizarea construcţiei, fără tencuială, dar cu geamuri şi uşi, este de aproximativ 80 de milioane de euro, potrivit estimărilor Patriarhiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Catedrala ar urma să fie inaugurată în 2018. Până acum s-au executat 75% din volumul cantităţilor de lucrări, iar în prezent se execută lucrări între cotele +36,00 – +45,00 metri (închiderea corpului principal al catedralei) şi între cotele +45,00 – +50,00 metri în zona de naştere a turlei principale. În perioada următoare sunt prevăzute următoarele lucrări:
- finalizarea lucrărilor de zidire la nava principală şi balcoanele interioare până la cota +45,00 metri – noiembrie 2017;
- finalizarea lucrărilor de zidire la turlele secundare, cota +62,00 metri – aprilie 2018;
- finalizarea lucrărilor de zidire la turla clopotniţă, cota +75,5 metri – iunie 2018;
- finalizarea lucrărilor de zidire la turla principală (Pantocrator), cota +106,00 metri – iulie 2018;
- structura metalică şi realizarea învelitorii acoperişului – septembrie 2018;
- pictarea catapetesmei şi sfinţirea Altarului noii Catedrale Naţionale – 30 noiembrie 2018;
- pictarea integrală a Catedralei Naţionale – 2019-2024.
Clădirile anexe (de înălţime mult mai redusă) vor fi construite după finalizarea construcţiei Catedralei. Acestea vor oferi spaţii pentru cazarea şi hrana pelerinilor, pentru activităţi pastorale, culturale, sociale şi medicale ale Bisericii. Alături de Catedrală va fi amenajat un parc având o suprafaţă de cinci hectare, care va cuprinde multe spaţii verzi, unele fiind special amenajate pentru copii.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO