Video CEARTĂ în Parlament la discuţiile pe legea salarizării. Dumitru Coarnă (SNPPC): "Nimeni nu o să primească niciun spor. (...) Nu mai minţiţi la televizor că ne măriţi salariile, că ne luaţi. Ne luaţi şi contribuţiile"

Şedinţa Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor a fost întreruptă marţi de două ori când se discuta Legea salarizării, după ce sindicaliştii au acuzat parlamentarii că le iau bani în loc să le dea şi că măririle de salarii sunt "minciuni spuse la televizor".

Urmărește
8012 afișări

"Nimeni nu o să primească niciun spor. (...) Nu mai minţiţi la televizor că ne măriţi salariile, că ne luaţi. Ne luaţi şi contribuţiile de la angajat la angajator şi o să venim cu bani de acasă. O să închidem ţara asta şi plecăm. Rămâneţi singuri în Parlament! V-aţi bătut joc de noi. (...) E o lege de rahat!", a spus preşedintele SNPPC Dumitru Coarnă, în timpul dezbaterilor.

Preşedintele Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor Adrian Solomon l-a avertizat pe Coarnă că va ruga chestorii să intervină în cazul în care nu se poate "abţine".

"Domnul Coarnă nu are decât miliţia în cap. (...) Dacă nu puteţi să vă abţineţi o să rog chestorii Camerei să intervină", a spus Solomon.

'Să mă dea afară!", a replicat Coarnă.

Preşedintele Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor l-a invitat pe Coarnă să meargă în Parcul Izvor, locul unde au loc proteste organizate de sindicate.

"Eu am impresia că mulţi de la noi, de la poliţie, o sa vină cu bani de acasă. Noi vom fi în situaţia să închidem poliţiile şi să plecăm acasă. (…) Era vorba de impactul financiar şi ordonatorul de credite. Am făcut scandalul în Senat, au făcut pe ordonatorul principal, acum au revenit şi au dus din nou pe fiecare ordonator de credite. Acum au revenit şi au dus din nou pe fiecare ordonator de credite. Sistemul de apărare, siguranţă şi ordine publică, dacă va fi închis, va fi închis de acel articol 25 cu transferul pe fiecare ordonator de credite", a declarat Coarnă, după ce a ieşit din sala de şedinţe.

Coarnă a subliniat că, prin modificările legislative, sporurile ar putea fi afectate pentru mai multe categorii din sistemul bugetar iar aplicarea prevederilor ar duce la închiderea de spitale, secţii de poliţie sau secţii de jandarmerie.

"Noi suntem mari consumatori de sporuri, noi lucrăm noaptea, sâmbăta, duminica, în condiţii grele ne-au pus plafon. Noi nu ne comparăm cu celelalte sisteme. Noi şi sănătatea ne cam asemănăm la această muncă (…) sunt unităţi care nu se închid ci funcţionează în mod continuu. Plafonând şi mergând în aceeaşi logică, o să închidem şi spitale şi secţii de poliţie, secţii de jandarmerie. O să se apere ei între ei… domnul Solomon la Parcul Izvor, aici", a mai spus Coarnă.

Sindicatele ameninţă cu protestele , în situaţia în care parlamentarii nu ţin cont de solicitările pe care le-au formulat.

"Ori închidem, ori protestăm. (…) Ordonatorul principal trebuie să rămână clar la nivel de Minister de Interne, Ministerul Apărării Naţionale, sistem de apărare, siguranţă şi ordine publică. Sigur că acolo trebuie să fac pe cale de excepţie din plafon ce avem noi: vânători de munte, aviaţie şi marina. Trebuie să-i scot de acolo pentru că sunt indemnizaţii de paraşutare, de scafandri, militari, aviator pentru că sunt zone speciale. (...) O să se scufunde doamna Olguţa Vasilescu împreună cu domnul Solomon. O să coboare ei cu paraşuta la situaţii de urgenţă", a conchis Coarnă.

Şedinţa a fot suspendată pentru zece minute, apoi discuţiile pe amendamentele aduse proiectului de lege au fost reluate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici