- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.12.2014, 14:42)
- Otilia Ciocan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cererea de eliberare condiţionată din peniteciar a fostului procuror Bălăşescu, respinsă de instanţă
Cererea de eliberare condiţionată din peniteciar formulată de fostul procuror Maximilian Bălăşescu a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 4, decizia putând fi contestată la Tribunalul Ilfov.
Urmărește
110 afișări
Cererea de eliberare condiţionată din peniteciar a fostului procuror Bălăşescu, respinsă de instanţă (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
"Respinge cererea de liberare condiţionată ca prematur introdusă. Fixează termen de reiterare a cererii la data de 22 aprilie 2015, dată ce poate fi devansată ca urmare a zilelor câştigate", conform deciziei Judecătoriei Sectorului 4.
Maximilian Bălăşescu va putea contesta decizia la Tribunalul Ilfov, instanţă care va decide, definitiv, dacă fostul procuror poate sau nu să iasă din penitenciar după ce a executat aproape un an şi şase luni de închisoare din pedeapsă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Cum a ajuns Crin Antonescu să fie candidatul comun al partidelor proeuropene la Preşedinţie
-
Crin Antonescu, despre eventuala preluare de către Bolojan a preşedinţiei interimare: Nu ar fi rău
-
Germania investighează breşele de securitate după tragedia de vineri
Fostul procuror Maximilian Bălăşescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, în 17 iunie 2013, după ce instanţa supremă a menţinut pedeapsa decisă, cu un an înainte, de Curtea de Apel Bucureşti.
În acest dosar, Bălăşescu a fost trimis în judecată în 24 februarie 2012, alături de Cristian Marian Ene şi Marian Simirianu.
Bălăşescu a fost acuzat de procurori că, în luna ianuarie 2012, cu ajutorul lui Ene şi Simirianu, a cerut o sumă de bani de la o persoană cercetată pentru înşelăciune într-un dosar aflat în instrumentarea procurorului, pentru a da o soluţie favorabilă.
Ulterior, Ene şi Simirianu i-au comunicat persoanei respective, denunţătoare în cauză, că suma pe care trebuie să o dea este de 300.000 de euro, în două tranşe, de 100.000 de euro şi 200.000 de euro. Din aceşti bani, lui Bălăşescu îi reveneau 50.000 de euro.
În 1 februarie 2012, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a lui Maximilian Bălăşescu. În aceeaşi zi, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Bălăşescu, Ene şi Simirianu.
La sfârşitul lunii februarie 2012, Maximilian Bălăşescu a anunţat la Curtea de Apel Bucureşti că a demisionat din Ministerul Public şi că a trimis demisia la Consiliul Superior al Magistraturii.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: EXCLUSIV: Fostul procuror Maximilian Bălăşescu scrie o carte, în puşcărie, despre noul Cod penal. Ar putea obţine reducerea pedepsei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:53
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul / Un cetăţean australian care lupta pentru Ucraina ar fi fost capturat de armata rusă
-
astăzi, 14:52
Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari