- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.06.2021, 04:17)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană: Calitate excelentă a apei pentru 83% din zonele de scăldat din Europa
Aproape 83% din zonele de scăldat din Uniunea Europeană îndeplinesc cele mai stricte standarde de calitate a apei, potrivit unui raport anual pentru 2020, prezentat de Comisia Europeană.
Urmărește
307 afișări
Sursa foto: profimedia
Potrivit unui comunicat al CE, evaluarea, elaborată de Agenţia Europeană de Mediu (AEM) în cooperare cu Comisia Europeană, se bazează pe monitorizarea din 2020 a 22 276 de zone de scăldat din întreaga Europă. Este vorba de o monitorizare pe întreaga durată a anului 2020 a zonelor de scăldat din statele membre UE, Albania şi Elveţia.
Astfel, ponderea zonelor de scăldat costiere şi de interior în care calitatea apei este „excelentă” s-a stabilizat în ultimii ani la aproximativ 85%, iar în 2020 a ajuns la 82,8% în întreaga Europă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Deputat PSD: Propunem zero impozit pe venit pentru tinerii sub 26 de ani
-
Alegeri SUA 2024. Ce plan au democraţii dacă Donald Trump îşi va declara prematur victoria
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
Standardele minime de calitate a apei, şi anume „satisfăcătoare”, au fost îndeplinite de 93% din zonele de scăldat monitorizate în 2020, iar în cinci ţări, şi anume Cipru, Austria, Grecia, Malta şi Croaţia, o proporţie de 95% sau mai mare din apele de scăldat au atins un nivel excelent de calitate a apei.
Numărul zonelor de scăldat din Europa care în 2020 au primit calificativul „nesatisfăcătoare” a fost de 296, adică 1,3 %. Deşi ponderea zonelor de scăldat cu un nivel de calitate nesatisfăcătoare a înregistrat o uşoară scădere din 2013, problemele se menţin mai ales în ceea ce priveşte evaluarea surselor de poluare şi aplicarea de măsuri integrate de gestionare a apei.
„Calitatea apei pentru scăldat în Europa rămâne ridicată şi acest lucru transmite un semnal pozitiv pentru europeni, care vor alege plajele şi zonele pentru scăldat în această vară. Acesta este rezultatul a peste 40 de ani de aplicare a Directivei privind apa pentru scăldat, al muncii intense depuse de profesionişti devotaţi şi al cooperării. Planul de acţiune privind reducerea la zero a poluării, adoptat în mai, va avea o contribuţie la menţinerea în condiţii de siguranţă şi de sănătate a apelor şi a curăţeniei în mările şi râurile noastre”, a declarat Virginijus Sinkevičius, comisarul pentru mediu.
Rezultatele oferă celor interesaţi indicii utile cu privire la zonele de scăldat cu cea mai bună calitate a apei.
CE susţine că în actuala evaluare nu s-a putut realiza o clasificare a calităţii pentru mai multe zone de scăldat, din cauza restricţiilor impuse de pandemie, care nu au permis prelevarea unui număr corespunzător de probe.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe