CORONAVIRUS. Ne ajută măştile de protecţie? Cum le folosim corect?

  • Coronavirusul continuă să se răspândească în lumea întreagă
  • Măştile de protecţie sunt din ce în ce mai căutate
  • Oamenii folosesc măştile pentru a se proteja de Covid-19
Urmărește
5103 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS. Ne ajută măştile de protecţie? Cum le folosim corect?

CORONAVIRUS. Ne ajută măştile de protecţie? Cum le folosim corect?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis săptămâna trecută că situaţia generată de noul coronavirus este pandemie, în contextul în care s-au înregistrat cazuri de infecţii în aproape toate ţările lumii. 
 
Potrivit OMS, o pandemie este răspândirea la nivel mondial a unei noi boli şi apare atunci când un virus apare şi se răspândeşte în întreaga lume, iar majoritatea oamenilor nu au imunitate la el.
 
În acest context, măştile de protecţie au devenit un accesoriu nelipsit pentru persoanele care nu se află în izolare şi încă pot fi văzute pe străzi. Dar oare chiar ne protejează măştile? BBC a apela la un medic pentru a afla răspunsul la această întrebare. 
 

 
Unul dintre motivele pentru care oamenii poartă măşti este impresia de siguranţă pe care le-o oferă acestea. Dar virusul nu pluteşte în aer. Deci nu ne protejează împotriva virusului, pentru că acesta nu e acolo. Probabil o să fie pe mâna mea, pentru că am dat mâna cu cineva infectat şi eu l-am transmis, l-am dus pe propria mea faţă. Dacă vă aflaţi într-un loc în care toţi poartă măşti şi tu nu, atunci poţi să te simţi vulnerabil. Dar, logic, dacă nu eşti aproape de oameni care tuşesc şi strănută, atunci nu e nevoie să porţi mască. Virusul intră în corp prin membranele mucoase, prin ochi, nas sau gură şi se transmite de la persoană la persoană când ne atingem ochii, nasul sau gura sau dacă inhalăm stropii rezultaţi atunci când cineva strănută sau tuşeşte în apropierea noastră. Cel mai bun mod de a ne proteja împotriva coronavirusului şi a altor infecţii respiratorii este o igienă corectă a mâinilor. Una dintre problemele provocate de oamenii care poartă măşti sau îşi fac stocuri de măşti de protecţie deşi nu au nevoie de ele este aceea că nu vor fi suficiente măşti acolo unde chiar e nevoie de ele. Marea majoritate a oamenilor nu e predispusă infectării cu noul coronavirus, pentru cei mai mulţi va fi ca o răceală minoră, cei mai în vârstă şi cei care suferă de alte afecţiuni sunt cei mai expuşi. Nu trebuie să vă panicaţi şi să mergeţi să cumpăraţi măşti de protecţie”, spune Shunmay Yeung, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici