Daniel Băluţă: Piaţa Unirii stă să se prăbuşească

  • Planşeul de la Piaţa Unirii stă să se prăbuşească, spune primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă.
  • El îi cere lui Nicuşor Dan să semneze autorizaţia de construcţie.
Urmărește
523 afișări
Imaginea articolului Daniel Băluţă: Piaţa Unirii stă să se prăbuşească

„În urmă cu o lună de zile, la vizita periodică pe care experţii o fac în completarea expertizei realizată, au apărit zone la care nivelul de degradare a ajuns în punctul numărul cinci, astfel încât, din păcate pentru noi toţi, această lucrare reprezintă un risc major pentru bucureşteni, pentru noi toţi. Este o construcţie cu aproape 100 de ani vechime, ce datează de pe timpul Regelui carol, o construcţie pe care trec zilnic zeci de mii de oameni. Trebuie să acţionăm la timp”, spune Daniel Băluţă.

El afirmă că trebuie evitate situaţii precum inundaţiile din judeţul Galaţi, acolo unde „nu s-a acţionat la timp”.

„Nu ne putem permite sub nici o formă o tragedie aici. Aici nu este vorba de o disconfortul circulaţiei, nu e o dispută, ci este o problemă de siguranţă, o problemă pe viaţă şi pe moarte. Această structură stă să se prăbuşească. Este o realitate”, adaugă primarul Sectorului 4 al Capitalei.

Băluţă îi cere primarului general să semneze autorizaţia de construcţie.

„Noi, cei de la Sectorul 4, suntem pregătiţi. Avem contractul de execuţie, avem banii necesari (...) şi sunt convins că imediat ce vom avea semnătura primarului Capitalei lucrarea va începe de îndată. Mizez pe sprijinul şi cooperarea primarului general. (...) Avem convingerea că ieri autorizaţia de construire va fi semnată, pentru că este o urgenţă a oraşului. Nu putem aştepta să vedem ce se întâmplă şi când se întâmplă”, adaugă Daniel Băluţă.

Primarul Sectorului 4 spune că lucrările vor fi efectuate etapizat şi că există toate avizele necesare, mai puţin cele de la structurile din subordinea Primăriei Capitalei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici