Dezbatere: "Vaccinarea în România - act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?"

Asociaţia Pro Imunizare, în parteneriat cu Societatea Română de Microbiologie şi cu sprijinul Biroului OMS România, organizează dezbaterea "Vaccinarea în România - act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?", care va avea loc, miercuri, la hotel Novotel, începând cu ora 9.00.

Urmărește
34 afișări
Imaginea articolului Dezbatere: "Vaccinarea în România - act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?"

Dezbatere: "Vaccinarea în România - act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?"

Dezbaterea se înscrie în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Forumului Naţional STOP GRIPĂ, urmând să participe profesionişti în domeniul medical, oficiali din domeniul sănătăţii, pacienţi şi lideri de opinie, alături de profesori universitari români şi din străinătate. Aceştia îşi propun o analiză obiectivă în ceea ce priveşte scăderea ratei vaccinării în România, importanţa existenţei unui cadru legislativ care să reglementeze procesul de vaccinare (vaccinare recomandată versus obligatorie) şi, nu în ultimul rând, să prezinte modele de succes în vaccinare din alte ţări ale Uniunii Europene.

Temele în discuţie sunt: Politici publice eficiente pentru creşterea acoperirii vaccinale în România: modele de succes şi strategii sustenabile; Vaccinarea antigripală: opţiune sau obligativitate pentru specialiştii din sistemul sanitar şi serviciile publice; Importanţa prevenţiei şi a imunizării prin vaccinare; Sezonul gripal 2015-2016: virusuri circulante, noua compoziţie a vaccinului gripal, provocări şi recomandări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii; Importanţa vaccinării antigripale la copii, gravide şi categorii la risc.

În ultimii trei ani, Asociaţia Pro Imunizare (www.proimunizare.ro) a organizat Forumul Stop Gripa (www.stopgripa.ro), un eveniment medical tradiţional, care a devenit un reper pentru profesioniştii din sistemul medical şi reprezentanţii societăţii civile, reuşind să reunească specialişti de marcă din România şi din Europa.

"Ne apropiem de un nou sezon gripal şi implicit de o nouă ediţie a Forumului Stop Gripă. Este foarte important să fim informaţi şi să ştim cum să ne protejăm, în contextul în care rata de vaccinare a scăzut dramatic în România. Este datoria noastră, a tuturor - autorităţi, medici, specialişti, societate civilă - să contribuim la evitarea unui dezastru şi să aducem în discuţie importanţa existenţei pe termen lung a unui cadru legislativ care să reglementeze întregul proces de vaccinare", a declarat Dr. Anca Drăgănescu, preşedinte Asociaţia Pro Imunizare.

Asociaţia Pro Imunizare (www.proimunizare.ro) este o organizaţie neguvernamentală care îşi propune informarea şi educarea tuturor categoriilor de public – populaţie, personal medical, autorităţi - cu privire la importanţa imunizării prin vaccinare. Organizaţia doreşte să aducă argumente ştiinţifice credibile, care să explice oamenilor cum vaccinarea poate deveni parte firească a unui proces absolut necesar de prevenţie. Printre iniţiativele de până acum ale Pro Imunizare se numără: organizarea primelor trei ediţii ale Forumului Naţional STOP GRIPĂ, în 2012, 2013 şi 2014 (singurele demersuri educaţionale referitoare la gripa sezonieră, care au reunit specialişti români şi din străinătate în vederea formulării unei opinii comune cu privire la necesitatea prevenirii gripei sezoniere prin vaccinare), lansarea portalurilor de informare www.proimunizare.ro şi www.stopgripa.ro, precum şi numeroase articole în presa centrală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici