- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.10.2018, 12:25)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dezbaterile pe OUG 6/2016 privind interceptările, AMÂNATE
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat, marţi, dezbaterile privind proiectul de aprobare a OUG 6/2016 privind punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică în procesele penale, ordonanţă care a stat la baza protocului încheiat, în acelaşi an, între PG şi SRI.
Urmărește
229 afișări
Dezbaterile pe OUG 6/2016 privind interceptările, AMÂNATE
„Motivul este unul cât se poate de aplicat, în sensul că această amânare vine ca urmare a faptului că atât din partea Parchetului General, cât şi din partea Ministerului Justiţiei au venit o serie de puncte de vedere care nu au putut fi analizate într-un termen atât de scurt, şi având în vedere aceste lucruri şi impactul pe care l-ar genera orice soluţie în ceea ce priveşte această Ordonanţă de urgenţă, consider că a fost nevoie şi de o asemenea propunere şi de câteva zile ca să ne lămurim mai bine”, a declarat preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Nicuşor Halici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
El a susţinut că punctul de vedere al Ministerului Justiţiei a venit la finalul săptămânii trecute.
„Da, (MJ a trimis un punct de vedere-n.r). Ieri când s-au convocat lucrările şedinţei au fost transmise şi aceste puncte de vedere”, a specificat Halici.
De asemenea, preşedintele Comisiei juridice a declarat că se iau în calcul toate variantele privind proiectul de lege pentru aprobarea OUG 6/2016.
„Dacă va exista o soluţie unitară se va vedea după aceea care sunt soluţiile sau lucrurile care vor trebui rezolvate în urma adoptării, a respingerii parţiale a OUG. Sunt mai multe variante, de respingere parţială pe anumite puncte sau subpuncte din cele patru puncte principale ale OUG, de aceea avem nevoie de mai mult timp. Luăm în calcul toate variantele, de respingere în totalitate, admitere parţială, respingere parţială”, a adăugat Nicuşor Halici.
Întrebat dacă probele obţinute pe baza interceptărilor vor fi declarate nule, Nicuşor Halici a răspuns: „Este una dintre variante”.
Respingerea OUG ar putea conduce la revizuirea anumitor probe în dosare, potrivit ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.
Despre Ordonanţa de urgenţă cu nr. 6 din 2016, care a stat la baza protocolului încheiat în acelaşi an între Parchetul General şi SRI, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat ă susţine respingerea acestei OUG şi că deputaţii trebuie să îşi asume "care sunt articolele ce trebuie introduse în Ordonanţa 6 şi să o trimită la votul final". În prezent ordonanţa se află în comisia parlamentară cu raport de respingere.
"Deputaţii trebuie să vină cu amendamente legat de OUG 6. I-am rugat pe domnul Toader şi pe cei din Comisia juridică care ar fi calea de urmat pentru OUG 6 şi să vină cu propuneri", a declarat Dragnea, sâmbătă după votul la referendum.
Pe 25 septembrie, secretarul de stat din Ministerul Justiţiei, Mariana Moţ, a declarat, în cadrul dezbaterii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, că dacă Parlamentul adoptă o lege de respingere a OUG 6/2016 privind mandatele de supraveghere, atunci MJ propune introducerea în lege a unui nou motiv de revizuire a sentinţelor.
"Am adus în formă scrisă o notă cu posibilele efecte ale adoptării unei legi de respingere a OUG 6, trecând prin toate actele normative care au fost modificate de OUG 6. Am formulat mai multe observaţii punctuale, opinând noi că în situaţia în care vor fi eliminate din ordonanţă ar fi necesare unele texte care să acopere un posibil vid legislativ în situaţia respectivă", a declarat, marţi, în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, secretarul de stat din Ministerul Justiţiei, Mariana Moţ.
Directorul SRI Eduard Hellvig a spus, la finele lunii august, că a încheiat protocolul secret din 2016 în baza legii şi că l-a denunţat la scurt timp pentru că putea să aplice legea şi fără a se stabili prin protocol relaţionarea dintre Parchet şi Serviciu.
"Trebuie să fii rupt de realitate să mă acuzi că am ceva de ascuns cu protocoalele, în condiţiile în care am ordonat auditul cu privire la existenţa protocoalelor înainte ca subiectul să fie în dezbatere publică. S-a presupus că e un abuz al SRI. Personal, înţeleg ce înseamnă abuzul statului împotriva cetăţenilor săi şi voi lupta până în ultima zi împotriva abuzurilor, indiferent de cine le face.(...) De ce l-am semnat? Ordonanţa 6 din 2016 a impus să semnăm protocolul cu instituţiile statului pentru exercitarea atribuţiilor noastre. De ce l-am denunţat? Am spus mai devreme, auditul intern a arătat că putem să ne exercităm atribuţiile în baza legii fără aceste protocoale asigurând securitatea naţională a României. Personal, nu am nimic de ascuns. E un proces de transparenţă şi normalitate pe care l-am iniţiat chiar dacă legea nu ne obliga acest lucru", a explicat Eduard Hellvig, directorul SRI, într-o declaraţie de presă.
Citeşte şi: Avertisment pentru utilizatorii Whatsapp. Hackerii le pot accesa mesajele şi îi pot bloca
Citeşte şi: PROTOCOL între Inspecţia Judiciară şi SRI, făcut PUBLIC. Deşi trebuia să spună ce a făcut cu "datele" primite, IJ susţine că nu a făcut acţiuni disciplinare ca efect al convenţiei - DOCUMENT
Citeşte şi: Pensionarii anunţă miting în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi că nu au fost consultaţi pe legea pensiilor
Citeşte şi: Dragnea transmite în lipsă, după referendum, un mesaj pe altă temă: Avem responsabilitatea de a păstra cu grijă lecţia Holocaustului
Citeşte şi: Curiozităţi legislative în România: o pizza livrată la domiciliu are TVA 9%, o pizza la restaurant de 5%
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe