- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Directorul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Harghita a demisionat
Directorul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Harghita, Csiki Csongor, acuzat de către şefii de secţii că are un comportament "jignitor şi ofensator" faţă de corpul medical, a demisionat, luni, din funcţie, pe motiv că activitatea sa de medic oncolog este destul de solicitantă.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, şi directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Csiki Csongor, au susţinut, luni, o conferinţă de presă, fiind anunţată decizia celui din urmă de a se retrage din funcţie, pe motiv că activitatea de medic oncolog, singurul din judeţ, este suficient de solicitantă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Preşedintele CJ, Borboly Csaba, a vorbit în termeni laudativi despre activitatea lui Csiki Csongor, spunând că a avut "un rol important în schimbarea mentalităţii şi demararea proiectelor de investiţii la nivelul Spitalului Judeţean" şi că mizează în continuare pe colaborarea acestuia cu conducerea spitalului.
Borboly a spus că nu există legătură între demisia lui Csiki Csongor şi sesizarea depusă la Consiliul de Administraţe de cei 17 şefi de secţie ai Spitalului Judeţean de Urgenţă, care l-au acuzat de comportament "jignitor şi ofensator" la adresa întregului corp medical.
Csiki Csongor a spus că lasă în urmă "doi ani de activitate intensă, de muncă foarte grea".
"Am iniţiat foarte multe proiecte. Domeniul de activitate a devenit atât de stufos încât am ajuns la concluzia că dintre cele trei activităţi pe care le desfăşor, acelea de oncolog, consilier judeţean şi director medical, mă văd nevoit să renunţ la cea de director medical, pentru a putea face faţă faţă tuturor proiectelor care ne stau în faţă. Nu este o decizie de moment, dar recunosc faptul că am fost influenţat în luarea hotărârii de petiţia colegilor mei", a declarat dr. Csiki Csongor.
În cadrul conferinţei de presă a fost prezentat şi directorul medical intermediar, numit luni prin dispoziţia preşedintelui CJ Harghita, la propunerea lui Csiki Csongor, acesta fiind şeful Secţiei de Gastro-Enterologie, dr. Vitos Attila.
Cu toate că şi el se numără printre semnatarii sesizării depuse de medici la Consiliul de Administraţie al unităţii spitaliceşti, prin care este reclamat comportamentul dr. Csiki, dr. Vitos a lăudat activitatea fostului director medical, însă a opinat că este nevoie de "îmbunătăţirea comunicării orizontale - între colegi, şi verticale - cu cei din conducerea spitalului".
Şefii de secţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Harghita au cerut demiterea directorului medical, dr. Csiki Csongor, pe motiv că acesta avea un "comportament jignitor şi ofensator faţă de întreg corpul medical", în timp ce acesta susţinea că nu a dat dovadă de un astfel de comportament.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita, dr. Demeter Ferenc, declara, vineri, că între medicii şefi de secţie şi directorul medical al unităţii, dr. Csiki Csongor, exista o stare de tensiune în ultima perioadă, care a culminat cu depunerea unei sesizări la Consiliul de Administraţie prin care membrii consiliului medical cereau "eliberarea din funcţie a acestuia" din cauza "comportamentului jignitor şi ofensator faţă de întreg corpul medical".
Potrivit managerului, nemulţumirile medicilor şefi de secţie ar fi fost generate de decizia conducerii spitalului, din care face parte şi dr. Csiki Csogor, de a organiza un examen intern pentru posturile de şef de secţie, în condiţiile în care contractele celor care ocupă aceste funcţii expiră.
Dr. Demeter Ferenc afirma că acest aspect reiese şi din sesizarea pe care au semnat-o şi au depus-o cei 17 medici la Consiliul de Administraţie al spitalului, în care aceştia au specificat că prezenţa doctorului Csiki Csongor este "inoportună la discuţiile şi semnarea, în scopul prelungirii, a contractelor de administrare a secţiilor".
Surse din rândul corpului medical al spitalului au afirmat că dr. Csiki Csongor ar avea un mod de adresare total necorespunzător la adresa colegilor săi medici, pe care i-ar fi numit adesea "învechiţi" şi "comunişti" şi i-ar fi ameninţat că are puterea de a-i da afară când doreşte.
În replică, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Csiki Csongor, declara că, în cadrul unei şedinţe organizate în legătură cu prelungirea contractelor medicilor şefi de secţii, toată lumea şi-a exprimat punctele de vedere şi mai ales nemulţumirile cu mai multă sau mai puţină ardoare, dar asta nu înseamnă că cineva îl poate acuza că a dat dovadă de un comportament jignitor.
"A fost o şedinţă de lucru în cadrul căreia discuţiile au fost aprinse. Nu sunt, însă, de părere, că eu am dat dovadă de un comportament ofensator la adresa colegilor mei", spunea dr. Csiki Csongor.
Sesizarea celor 17 medici şefi de secţii ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi analizată în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie din această săptămână.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
-
NEWS ALERT Israelul a aprobat acordul de încetare a focului în Liban
-
Călin Georgescu a intrat LIVE cu soţia şi a spus că astăzi se duce o luptă a "Arhanghelului Mihail cu Satana" în momentul în care vorbea de adversarii politici
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO