Fermierii nu primesc irigaţii prin PNRR

  • Fermierii au cerut o finanţare de 3 miliarde de euro pentru irigaţii
  • Doar 10% din terenul agricol al României este irigat
  • Seceta de anul trecut a înjumătăţit producţia de cereale a României
  • Bugetul acordat prin PNRR pentru agricultură s-a redus la 300 de mil. euro
Urmărește
417 afișări
Imaginea articolului Fermierii nu primesc irigaţii prin PNRR

Fermierii nu primesc irigaţii prin PNRR

Bugetul pentru agricultură prin PNRR va fi de doar 300 de milioane de euro. Asta după ce fermierii au cerut 3 miliarde de euro pentru refacerea infrastructurii de irigaţii care momentan este nefuncţională.

Doar 10% din suprafaţa agricolă din România este irigată, iar seceta a înjumătăţit producţia de cereale a României.

„Pilonul principal al securităţii naţionale al fiecărei ţări, agricultura, se sprijină pe irigaţii. Pierderea acum de către România a oportunităţii de a face un sistem de irigaţii, un sistem de desecare şi drenaj la nivelul tehnologiilor anului 2021, capabil să asigure predictibilitatea culturilor agricole, nu accidentele anului trecut, 2020 când aţi văzut efectele secetei.

Este o mare oportunitate pierdută de către România pentru a-şi menţine competitivitatea pe care a câştigat-o greu în ultimii 10 ani”, a declarat la Aleph News, Florin Ciolacu, director al Clubului Fermierilor.

Fermierii depindeau de crearea unor sisteme tehnologizate de ultimă generaţie, ca situaţia de anul trecut să nu se mai repete.

„Sunt zone cu potenţial scăzut cum este zona Moldovei. Practic se depopulează, fermierii nu mai reuşesc să devină competitivi. Aceste sisteme moderne, inteligente, dotate cu senzori făcute la nivelul anilor 2025 să spunem aşa, sunt de foarte mare importanţă. 

Cred că se încearcă cumva blocarea acestui sistem. Dar cred că este foarte folositor pentru a creşte rezilienţa fermierilor.”, a afirmat fermierul Dan Hurduc.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici