- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.11.2017, 15:48)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Festivalul „Brazilor de Crăciun”: Elevi defavorizaţi, sprijiniţi să participe la programe educative
Organizaţia Salvaţi Copiii va licita 24 de brazi de Crăciun, iar banii vor fi folosiţi pentru includerea elevilor din mediile defavorizate în proiecte educative, aşa cum este programul „Şcoala după şcoală”, şi astfel peste 4.500 de copii vor beneficia de fondurile strânse în urma licitaţiei.
Urmărește
136 afișări
Festivalul „Brazilor de Crăciun”: Elevi defavorizaţi, sprijiniţi să participe la programe educative
„Anul acesta vor fi 24 de brăduţi, care sunt foarte frumoşi, foarte diferiţi, ca în fiecare an, nici nu ştiu de unde au atâta inspiraţie şi talent designerii care îi fac. Şi anul acesta avem brăduţul simbol Salvaţi Copiii făcut din piese lego, fiecare piesă simbolizează povestea unui copil care a fost ajutat să treacă într-o etapă mai bună a vieţii.(...) Anul acesta, dorim ca toate fondurile care se vor strânge să se ducă la dezvoltatea programelor tip «şcoală după şcoală» pentru că le considerăm cele mai potrivite pentru a preveni abandonul şcolar. În România, abandonul şcolar este unul dintre cele mai mari din Europa. Aproape 30.000 de copii părăsesc în fiecare an şcoala, pe un fond de sărăcie”, a declarat, directorul executiv al Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, în cadrul celei de a XVII-a ediţie a Festivalului „Brazilor de Crăciun”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
Cei 24 de brazi, care vor fi scoşi la licitaţie pe 7 decembrie şi au fost creaţi de designeri cunoscuţi, cum ar fi Doina Levintza, Stephan Pelger, Cătălin Botezatu, Adela Pârvu sau Omid Ghannadi.
„Ne-am dori să existe acest program în toate şcolile pentru că acolo copiii învaţă, acolo mănâncă, deprind tot felul de abilităţi pe care poate nu le au din familie. Cele mai multe familii sunt ori sărace, ori cu părinţi plecaţi din ţară, ori cu un nivel scăzut de educaţie, neputând să îşi sprijine copiii să ţină pasul cu cerinţele şcolii. Dorim să ajutăm în continuare peste 4.500 de copii din fondurile pe care sperăm să le strângem la această ediţie”, a adăugat Gabriela Alexandrescu.
În ciuda problemelor cu care sistemul de educaţie se confruntă, Salvaţi Copiii atrage atenţia asupra lipsei de suport din partea autorităţilor statului, care, mai mult împiedică organizaţia să acceseze fonduri europene.
„Ce nu înţeleg eu este faptul că Salvaţi Copiii a depus foarte multe proiecte pe fonduri europene şi, în ultimul timp, s-au cam refuzat toate, ei având bani de la Comunitatea Europeană, iar noi având proiecte de nota 10. Poiectele au fost refuzate pe motive cum ar fi o ştampilă pusă mai la dreapta sau o virgulă în plus sau în minus. Dacă nu vor să ajute, de ce nu dau nişte bani, care nu sunt ai lor”, a explicat Amalia Năstase, ambasador Salvaţi Copiii România.
Până acum, la cele 16 ediţii ale Festivalului Brazilor de Crăciun, Salvaţi Copiii a strâns fonduri în valoare de 3.874.100 euro şi a reuşit astfel să ofere asistenţă pentru 28.195 de copii: 6.556 de copii au participat la grădiniţele estivale, 18.008 copii au fost incluşi în programul „Şcoală după şcoală” , iar 3.631 de copii au fost sprijiniţi prin programul „A doua şansă”.
Potrivit datelor publicate de Comisia Europeană, mai mult de jumătate dintre tinerii cu vârsta de 15 ani, din sfertul economic cel mai defavorizat, nu posedă nivelul minim de competenţe în ştiinţă (56,1%), citit (57,5%) şi matematică (59%), decalajul fiind unul dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeană.
Citeşte şi: BNS organizează un protest în Capitală pe 12 decembrie. Sindicaliştii anunţă că se vor alătura protestelor societăţii civile faţă de legile justiţiei
Citeşte şi: Motivele pentru care CSM a avizat negativ legile justiţiei: Direcţia de cercetare a magistraţilor, nejustificată. Pentru aleşi nu există prevederi similare
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe