GALERIE FOTO Un poliţist din Prahova face portrete robot şi îmbătrânire facială, din pasiune

Un poliţist din Prahova reuşeşte să facă portrete robot care îi ajută pe colegii săi la găsirea persoanelor dispărute cu mulţi ani în urmă, pentru el îmbătrânirea facială fiind o pasiune pe care a descoperit-o în timpul liceului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
1474 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Un poliţist din Prahova face portrete robot şi îmbătrânire facială, din pasiune

GALERIE FOTO Un poliţist din Prahova face portrete robot şi îmbătrânire facială, din pasiune

Subofiţerul Claudiu Călin, anagajat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, din 2016, are 22 de ani şi este încadrat la Serviciul Criminalistic, după ce a absolvit Academia de Poliţie din Bucureşti, el având ca pasiune portretul robot şi îmbătrânirea digitală.

Subofiţerul s-a apucat să face schiţe sau portrete încă din timpul liceului, acesta fiind absolvent al Liceul de Artă din Slobozia, profil uman.

„Într-o zi m-am enervat şi m-am uitat pe internet, la tutoriale. Aşa am învăţat să desenez. La început nu-mi prea ieşeau, dar uşor, uşor am progresat” a declarat corespondentului MEDIAFAX, Claudiu Călin.

Primele portrete robot, Claudiu Călin le-a realizat pentru lucrarea de licenţă, iar în prezent îşi poate ajuta colegii în prinderea infractorilor sau în depistarea persoanelor dispărute în urmă cu mult timp, realizând îmbătrânire facială.

„Eu sper să ajute ceea ce fac şi am văzut că lumea apreciază asta. Aş putea să ajut prin realizarea unor portrete care în viitor să ducă la identificarea persoanelor după semnalmente şi ar putea ajuta şi la identificarea persoanelor dispărute cu mult timp în urmă. Aş putea să fac o îmbătrânire facială şi să creionez cam cum ar arăta persoana în prezent”, a mai declarat subofiţerul.

Colegii îl apreciază munca şi spun că este de un real folos ceea ce face Claudiu Călin, mai ales că îşi poate imagina cum arată în timp o persoană dispărută.

„Talentul lui are o aplicabilitate directă în identiifcarea persoanelor. Sunt cazuri în care minorii dispăruţi după o mai mare perioadă de timp pot fi identificaţi implicit prin munca lui. Datorită talentului şi pasiunii pe care le are, poate aduce probe în plus. El îşi imaginează efectiv cum arată subiectul mai departe în timp, după o lungă perioadă. Ne ajută pentru că ne expune direct imaginea îmbătrânită a subiectului”, a declarat Dan Albu, şeful Serviciului Criminalistic din cadrul IJP Prahova.

Claudiu Călin îşi doreşte să se specializeze în artă digitală şi chiar a început să înveţe singur.

Subofiţerul are realizate, până în prezent, peste 100 de schiţe.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici