- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.03.2022, 20:27)
- Gabriel Pecheanu
Guvernul a lansat o nouă platformă pentru refugiaţii din Ucraina, în parteneriat cu echipa Code for Romania
Noua platformă integrată de colectare a resurselor colectate pentru refugiaţii din Ucraina, realizată de Guvernul României, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în parteneriat cu echipa de programatori de la Code for Romania, a fost lansată vineri.
Urmărește
611 afișări
Începând de vineri, Platforma este accesibilă pe prima pagină a website-ului Guvernului (www.gov.ro) şi preia iniţiativa guvernamentală ”Ucraina - Împreună ajutăm mai mult”, prin care au fost colectate până acum peste 7.000 de oferte de asistenţă umanitară pentru cetăţenii ucraineni.
Executivul transmite că noua Platformă accesibilă pe website-ul Guvernului României are o structură intuitivă şi accesibilă, cu funcţionalităţi avansate de conectare a resurselor la nevoile refugiaţilor din Ucraina. Aceasta cuprinde două secţiuni principale destinate cererilor şi ofertelor de resurse (alimente, produse de igienă, servicii, voluntariat) şi cazării refugiaţilor.
„Noua platformă digitală de colectare de resurse este dovada că într-o situaţie complexă precum criza umanitară din Ucraina, doar împreună putem fi nu numai eficienţi, dar putem schimba în bine vieţile unor oameni extrem de vulnerabili: Guvernul, societatea civilă şi mediul privat”, a declarat Mădălina Turza, consilier de stat, coordonator Grup Asistenţă Umanitară –Guvernul României.
„Prin eforturile susţinute ale Cancelariei prim ministrului, ale Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi ale societăţii civile, Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite, Organizaţia Mondială a Migraţiei, Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi, Crucea Roşie şi alte organizaţii, cu sprijinul Code for Romania, am reuşit astăzi să operaţionalizăm în timp record două platforme oficiale de management de resurse şi administrare de spaţii de cazare. Acest proiect extrem de important vine ca o completare în continuarea procesului de coordonare integrată a tuturor eforturilor şi ajutoarelor provenite din partea societăţii civile, în scopul eficientizării întregului mecanism de sprijin acordat cetăţenilor ucraineni. România va continua să îşi exprime solidaritatea faţă de toţi cei care sunt victime directe ale conflictului militar izbucnit de mai bine de două săptămâni în Ucraina, oferind acestora întregul nostru suport, atât de necesar în aceste zile grele”, a declarat şeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat.
„Este tot mai clar că nu ne mai putem imagina gestionarea unei crize umanitare fără logistică digitală. Avem trei platforme – www.dopomoha.ro, ”Sprijin de urgenţă” şi ”Un acoperiş”, care vizează informarea cetăţenilor ucraineni şi acordarea de sprijin umanitar. Este a doua oară în ultimii doi ani când vedem deschiderea Guvernului către societatea civilă şi deschiderea societăţii civile către Guvern. Împreună putem!”, a afirmat Bogdan Ivănel, reprezentantul Code for Romania.
La debutul situaţiei umanitare generate de conflictul din Ucraina, premierul României Nicolae Ciucă a decis crearea unui grup de coordonare strategică a asistenţei umanitare (GCSAU) din perspectiva colaborării cu societatea civilă, organizaţiile internaţionale şi actorii privaţi la nivelul Cancelariei Prim-ministrului. Astfel, în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a fost creată la finalul lunii februarie prima Platformă temporară de resurse destinată sprijinirii efortului umanitar pe care statul român îl face pentru gestionarea situaţiei umanitare a refugiaţilor din Ucraina – ”Împreună ajutăm mai mult”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Piaţa imobiliară sare în aer: Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut în ianuarie cu 25.000 de euro faţă de anul trecut
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Citește și: Avertisment ONU. Conflictul dintre Ucraina şi Rusia ar putea duce la o creştere a preţurilor la alimente cu 20%
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Doc și soția lui s-au despărțit după Survivor de la Pro TV. Motivul: A atentat la Bianca Patrichi
CANCAN.RO
Desertul preferat al copiilor din comunism, care a reapărut în magazine. Se vinde cu 5 lei în Carrefour
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe