Guvernul sistează biletele de odihnă contractate prin Casa de Pensii

Guvernul va sista acordarea biletelor de odihnă pentru tratament care urmau să fie contractate prin intermediul Casei Naţionale de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale pe parcursul întregului an, rezultă dintr-un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru reducerea cheltuielilor sociale.

Urmărește
268 afișări
Imaginea articolului Guvernul sistează biletele de odihnă contractate prin Casa de Pensii

Guvernul sistează biletele de odihnă contractate prin Casa de Pensii (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Documentul modifică Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2010, stabilind că "în anul 2010 Casa Naţională de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale nu contractează bilete de odihnă".

În forma actuală, Legea bugetului de stat stabileşte doar că fondurile alocate decontării biletelor de odihnă nu pot depăşi 10% din totalul fondurilor aprobate pentru cheltuielile cu biletele de tratament balnear şi odihnă, iar numărul locurilor la tratament balnear ce se acordă gratuit nu poate depăşi 15% din numărul total al locurilor contractate.

Din prevederile bugetare aprobate pentru anul 2010 era asigurată şi plata biletelor de tratament balnear şi de odihnă utilizate şi rămase nedecontate în 2009.

Casa Naţională de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale contracta biletele de tratament balnear pentru perioada 1 ianuarie-30 iunie 2010 şi 1 septembrie-31 decembrie 2010.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după discuţiile cu liderii confederaţiilor sindicale privind negocierile cu Fondul Monetar Internaţional, că ajutorul pentru persoane cu handicap şi indemnizaţia pentru copii "nu vor fi atinse", toate celelalte subvenţii fiind un subiect de "analiză, reducere sau anulare".

O misiune FMI s-a aflat în ultimele două săptămâni la Bucureşti pentru cea de-a patra evaluare a derulării programului economic care condiţionează împrumuturile. În urma acestei revizuiri Consiliul Director al FMI va decide în a doua parte a lunii iunie dacă se va elibera cea de-a cincea tranşă din acord, în sumă de aproape 900 milioane euro.

Şeful misiunii FMI de evaluare a acordului cu România, Jeffrey Franks, a declarat că board-ul FMI va discuta acordarea celei de-a cincea tranşe a acordului cu România la finele lunii iunie, dacă Guvernul va lua până atunci măsurile la care s-a angajat, în caz contrar data urmând să fie amânată cu câteva săptămâni.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro. România a atras deja împrumuturi de aproximativ 11,5 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici