Hoteluri în paragină şi condiţii mizere în unităţile de cazare din Eforie Sud şi Olimp
Zeci de hoteluri construite înainte de Revoluţie în sudul litoralului şi vândute de stat către privaţi precum THR Marea Neagră (deţinută de SIF Transilvania), fraţilor Micula sau lui Josef Goschy, cei mai mari proprietari de pe litoral, sunt acum în paragină şi îşi pun amprenta pe aspectul staţiunilor în care se află.
Hoteluri în paragină şi condiţii mizere în unităţile de cazare din Eforie Sud şi Olimp (Imagine: Shutterstock)
Ziarul Financiar a făcut marţi, 30 iulie, turul staţiunilor Eforie Nord, Eforie Sud, Olimp, dar şi Mamaia pentru a vedea cum se prezintă în plin sezon aceste staţiuni.
După două ore pe Autostrada Soarelui, la intrarea în Eforie Nord, pe dreapta, iese în evidenţă un hotel în paragină, Meteor, cu pereţi scorojiţi şi o curte mică neîngrijită. „De cinci ani este închis, l-au lăsat să se degradeze total“, spune reprezentanta vilei de lângă acest hotel.
Hotelul Meteor este deţinut de THR Marea Neagră, cea mai mare companie comercială de turism de pe litoralul românesc, dar şi din sud-estul Europei, aşa cum se prezintă pe propriul site, care are în total 34 de hoteluri şi 29 de unităţi de alimentaţie în staţiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Saturn, Neptun şi Venus, potrivit ultimelor date disponibile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Misterul accidentului aviatic din Coreea de Sud se adânceşte. Datele de zbor şi înregistrările audio s-au oprit cu 4 minute înainte de accident. Investigator: "Este rar"
-
ANALIZĂ ZF. În România importurile asigură 60% din consumul de produse lactate în România
-
Ion Cristoiu: O moştenire a Războiului Rece: NATO
Deşi deţine cele mai multe hoteluri pe litoral, firma a raportat anul trecut afaceri de doar 30 milioane de lei (6,6 mil. euro) - cât generează restaurantul Caru’ cu Bere din Bucureşti - şi un profit net de 3,1 mil. lei (680.000 de euro). Compania este listată la bursă, iar acţionarul majoritar, cu 77,7%, este SIF Transilvania. Contactat de ZF pentru a lămuri de ce unele hoteluri de pe litoral au ajuns în paragină, Mihai Fercală, directorul SIF Transilvania, a răspuns: „Nu cunosc detalii pe active. Daţi mesaj la Linica Stan, directorul general adjunct.“ Linica Stan nu a răspuns.
„Nu ne-am cazat la hotel, ci la o vilă unde avem toate condiţiile. Plătim 90 de lei pe noapte pentru o cameră unde stăm toţi patru (trei adulţi şi un copil-n.red.). Venim aici de doi ani, preţurile sunt acceptabile“, spune Ion Dragomir din Piteşti, 38 de ani, de profesie şofer. El venise cu familia în Eforie Nord pentru un sejur de o săptămână.
Citeşte mai departe materialul despre unităţile de cazare din Eforie Sud şi Olimp pe www.zf.ro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO