Mai mulţi dermatologi oferă gratuit consultaţii pentru depistarea unor eventuale cancere cutanate

Mai mulţi dermatologi din clinicile Bioderm din Bucureşti vor oferi consultaţii gratuite, în perioada 30 mai -1 iunie, şi vor examina aluniţele suspecte ale pacienţilor, pentru depistarea unor eventuale cancere cutanate.

Urmărește
56 afișări

Consultaţiile sunt acordate în cadrul Zilelor protecţiei solare, organizate de centrul medical Bioderm împreună cu laboratoarele La Roche-Posay între 30 mai şi 1 iunie, potrivit unui comunicat de miercuri. La program participă 15 medici dermatologi din clinicile Bioderm din Bucureşti care vor examina gratuit aluniţele suspecte în vederea depistării de cancere cutanate, iar pacienţii vor primi sfaturi medicale referitoare la expunerea la soare şi fotoprotecţie, arată unitatea medicală.

Consultaţiile se vor acorda pe bază de programare telefonică, începând cu data de 26 mai.

"Daca aveți o aluniţă suspectă, asimetrică, culoare neomogenă, diametru mai mare de şase milimetri, care îşi schimbă aspectul în timp, consultaţi de urgenţă un medic dermatolog", spune Victor Georgescu, medic dermatolog la Centrul Medical Bioderm.

Potrivit medicului, melanomul este un tip de cancer de piele, care are legătură directă cu expunerea la soare şi care prezintă un risc ridicat de metastazare. El este o tumoare care se dezvoltă din celulele care intervin în colorarea pielii, celulele pigmentare.

Vârsta medie pentru apariţia unui melanom este de 45-50 de ani, acesta fiind mai des întâlnit la femei decât la bărbaţi. Zonele predispuse la asemenea afecţiuni sunt gambele la femei şi toracele posterior la bărbaţi. Oricine poate să dezvolte un melanom cutanat, dar riscul este mai mare în cazul unui tegument sensibil la soare (piele, ochi şi păr deschise la culoare), a unor factori genetici (prezenţa a numeroase aluniţe - peste 100), a unor antecedente personale sau în familie de tumori cutanate (arsuri solare grave şi repetate, în special înaintea vârstei de 15 ani), cât şi a bronzatului artificial, la solar, a precizat medicul.

Medicii spun că este demonstrat efectul cremelor de protecţie solară legat de prevenţia apariţiei melanomului. Un studiu clinic important desfăşurat în Australia timp de 15 ani pe un eşantion de peste 1.600 de adulţi a demonstrat pentru prima dată că folosirea cu regularitate a cremelor de protecţie solară reduce riscul apariţiei melanomului.

Studiul, realizat de dr. Adele Green şi publicat în Journal of Oncology, demonstrează reducerea apariţiei melanomului, chiar şi a celor mai severe forme, la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protecţie solară, a precizat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici