- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (29.03.2017, 19:46)
- Adriana Mit
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mii de oferte de angajare şi practică la un târg organizat de Universitatea Politehnica Timişoara
Un număr de 69 de companii din vestul ţării au mii de oferte de angajare şi practică pentru studenţi şi absolvenţi în cadrul unui târg de cariere organizat de Universitatea Politehnica din Timişoara. De miercuri până joi, mii de elevi şi studenţi sunt aşteptaţi să participe.
Urmărește
335 afișări
Mii de oferte de angajare şi practică la un târg organizat de Universitatea Politehnica Timişoara (Imagine: Cristina Nichitus/ Mediafax Foto)
“Zilele Carierei” este cel mai mare târg universitar de locuri de muncă din România, iar în această primăvară a ajuns la ediţia a zecea.
La evenimentul organizat de Universitatea Politehnica din Timişoara, în perioada 29 – 30 martie, sunt aşteptaţi să participe mii de elevi, studenţi şi absolvenţi din vestul ţării.
Samuel Florin Bacoş are 20 de ani şi este înscris în anul doi la Facultatea de Construcţii, la Universitatea Politehnica din Timişoara. Deşi practica este obligatorie doar din anul trei, Samuel a venit la “Zilele Carierei” în speranţa că una dintre cele 69 de companii prezente la târg oferă şi astfel de stagii. El povesteşte că vrea să înveţe şi practic pe perioada verii, pentru că doar aşa va avea mai multe şanse să se angajeze în domeniu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
“Mă uit în special după stagii de practică pe timpul verii, iar acum, faţă de data trecută, au venit mult mai multe companii din domeniul construcţiilor. Data trecută au fost doar două, dintre care doar una accepta studenţi în practică. Acum sunt mult mai multe firme. Sper că voi avea mai multe şanse să mă angajez, dacă fac astfel de stagii. E foarte utilă practică, pentru că fără ea mergi în domeniu şi nu şti absolut nimic, toate firmele cer ceva experienţă. Cred că această practică este un necesar, eu vreau să mă axez pe construcţii, dar pe drumuri şi poduri”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Samuel Florin Bacoş.
De altfel, Florin Bodin, directorul Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara, spune că la ediţia din acest an a evenimentului “Zilele Carierei”, 12 companii caută în special studenţi şi absolvenţi ai Facultăţii de Construcţii.
“Sunt 69 de companii prezente, care au venit cu oferte de practică, internship şi angajare pentru toate cele zece facultăţi din cadrul universităţii. Mă bucur că am reuşit pentru facultăţi mai puţin cotate pe piaţa forţei de muncă, respectiv pentru Facultatea de Construcţii, să aducem 12 standuri care caută special studenţi şi absolvenţi de construcţii, plus alte 12 care caută şi absolvenţi de construcţii, este un lucru extraordinar. Există un stand al Universităţii Politehnica şi standurile companiilor. Nu cred că este nimic mai palpabil ca elev să vii să vezi ce caută piaţa muncii, să vezi ce absolvent trebuie să fii şi apoi să ceri informaţii despre facultatea pe care o vei urma”, a precizat Florin Bodin.
În total, potrivit reprezentanţilor Universităţii Politehnica din Timişoara, în cadrul târgului companiile vin cu mii de oferte de practică, internship şi angajare, “Zilele Carierei” fiind organizat cu scopul "facilităţii inserţiei rapide" a studenţilor şi absolvenţilor săi pe piaţa muncii.
Prorectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, Dan Daniel, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că dacă în toamnă aproximativ 80% dintre absolvenţii instituţiei reuşeau să se angajeze în primele şase luni de la finalizarea studiilor, în această primăvară angajabilitatea a ajuns la 90%.
“Acest eveniment este foarte util, iar rezultatele vorbesc de la sine. Faptul că 90% dintre absolvenţi îşi găsesc un loc de muncă la şase luni de la absolvire este un factor foarte important pentru noi. Vorbim de o creştere cu 10% faţă de ediţia anterioară a târgului şi ne spune că ceea ce ne-am străduit să facem este cu succes. Fără îndoială că domeniul IT înregistrează cea mai mare angajabilitate, în momentul de faţă, dar eu aş atrage atenţia că în viitorul apropiat sau mediu este o problemă la nivel naţional găsirea de specialişti în domeniul ingineriei, pentru că nu este încurajată în mod real orientarea oamenilor înspre domeniile care produc produse care ulterior se comercializează”, a explicat Dan Daniel.
Aproximativ 13.000 de studenţi sunt înscrişi la Universitatea Politehnica din Timişoara, iar 1.500 termină studiile în fiecare an, dintre care 150 în domeniul IT şi 100 în inginerie.
Citeşte şi: DECLARAŢIA ZILEI Elena Udrea: Doamna Kovesi şi-a asumat rechizitorul şi l-a semnat personal
Citeşte şi: GALERIE FOTO Timişorenii au experimentat într-un cort senzorial cum e să nu vezi şi să nu auzi
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe