Milan Gubic, cercetat în cazul corupţiei de la Vama Moraviţa şi dat în urmărire, s-a predat

Milan Gubic, şef de tură la Vama Stamora Moraviţa, cercetat în scandalul de corupţie din vămi şi dat în urmărire, s-a predat, miercuri, la Poliţia Capitalei, el fiind dus la Curtea de Apel Bucureşti pentru confirmarea mandatului de arestare emis în lipsă pe numele lui.

Urmărește
17 afișări

Comisarul-şef Diana Sarca a declarat, pentru MEDIAFAX, că Milan Gubik s-a prezentat la Poliţia Capitale în jurul orei 11.45.

Ea a precizat că Milan Gubik nu a fost audiat la Poliţia Capitalei, pentru că, potrivit procedurilor, trebuia să fie dus la Curtea de Apel Bucureşti, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis în lipsă pe numele lui.

Potrivit unor surse judiciare, Milan Gubic a fost prezentat instanţei Curţii de Apel Bucureşti în jurul orei 13.00. El a declarat în faţa judecătorului care a emis mandatul de arestare pe nume lui că nu vrea să facă nicio declaraţie în legătură cu acuzaţiile care îi sunt aduse în dosarul privind corupţia de la Vama Moraviţa.

După confirmarea mandatului, Milan Gubic a fost dus în arest.

Milan Gubic era dat în urmărire din 8 februarie, după ce anchetatorii nu l-au găsit pentru a-l audia în ancheta vizând poliţişti de frontieră şi vameşi din Timiş şi Caraş-Severin suspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficului cu ţigări din Serbia. Instanţa a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Milan Gubic.

Preşedintele PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias, spunea, în 13 februarie, că unele persoane care sunt cercetate sau reţinute în urma acţiunilor de la frontiere ar avea legături strânse cu PSD. El susţinea că Milan Ştefan Gubic a candidat din partea PSD la Primăria Arad în 2008.

Preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar, susţinea atunci că şeful de tură de la Vama Stamora Moraviţa Milan Ştefan Gubic nu mai este membru al PSD din 2008 şi că s-a retras din partid după ce a pierdut alegerile pentru Primăria Nădlac, el răspunzând astfel acuzaţiilor lansate de senatorul PDL Mircea Banias.

În cazul corupţiei de la vămile Moraviţa şi Foeni sunt cercetaţi 86 de vameşi şi poliţişti de frontieră.

Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie fac cercetări cu privire la implicarea unor vameşi şi poliţişti de frontieră în fapte de corupţie, iar de la începutul lunii februarie au fost arestaţi 59 de angajaţi ai PTF Siret (Suceava) şi alte 90 de persoane sunt încarcerate în cadrul anchetei privind punctele Naidăş (Caraş-Severin), Foeni şi Moraviţa (Timiş).

Ultima acţiune a avut loc luni, la Vama Albiţa, în acest caz fiind cercetate 53 de persoane, din care 40 au fost reţinute.

Acţiunile de la graniţe survin unei decizii a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din iunie 2010 privind combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei.

Astfel, în urma modificărilor legislative, au fost plasaţi investigatori sub acoperire, aparatură tehnică de interceptare audio-video, au fost supravegheate livrări suspecte, au fost interceptate convorbiri telefonice, ceea ce a confirmat, implicit probat, faptele de corupţie în care erau implicaţi funcţionarii statului de la vămi cu acordul şefilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici