- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.09.2016, 13:27)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, reacţie la cerinţele magistraţilor: Aş fi dorit să se fi vorbit în Memorandum şi de pensiile de un miliard de lei vechi pe lună
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a precizat, pe pagina sa de Facebook, că şi-ar fi dorit să se fi vorbit "transparent" în Memorandum despre veniturile salariale ale magistraţilor, care "includ pentru toată magistratura şi grefieri chirii sine die (600 euro lunar în Bucureşti, de exemplu)".
Urmărește
2610 afișări
Prună: Aş fi dorit să se fi vorbit în Memorandum şi de pensiile de un miliard de lei vechi pe lună
"Aş fi dorit să se fi vorbit transparent în Memorandum despre venituri salariale: care includ pentru toată magistratura şi grefieri chirii sine die (600 euro lunar în Bucureşti, de exemplu). Chiar şi pentru magistraţi pensionari acum trecuţi în avocatură - never mind venitul din avocatură. Sau despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe lună, pe o scăpare a legii. Sau despre diurna de 2% pe zi pentru toţi cei detaşaţi din altă localitate (inclusiv membrii CSM). Toate acestea sunt posibile pe temeiul forţării unor legi neriguros redactate. Care nu sunt impecabile, recunosc. Vezi toate guvernele până la acesta. Aş mai fi visat că memorandumul să vorbească despre efectele discreţionare ale legii penale - imunităţi şi ridicarea lor diferită în cazuri similare, pe limba celor necomplicaţi", a scris ministrul Justiţiei, Raluca Prună, pe pagina sa de Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Plenul CSM a decis, luni, ca vineri să aibă loc o întâlnire între reprezentanţii consiliului şi asociaţiile de magistraţi pe tema Memorandumului privind justiţie, adoptat de 101 instanţie şi 28 de parchete.
"Plenul CSM propune dezbaterea şi sistematizarea tuturor aspectelor aflate în atenţia adunărilor generale ale instanţelor, sau reflectate în memorandum, în cadrul unei întâlniri ce va avea loc vineri, 23 septembrie. Ora şi locul unde vor avea loc aceste dezbateri le vom comunica până la data respectivă. Pe de-o parte vom identifica noi, în cadrul direcţiilor de specialitate, ce am facut până acum şi ce ni se cere în memorandum şi ce ar urma să facem în viitor. Pentru asta urmează să facem dialogul. Deocamdată ideea a fost asta, a structurării problemelor pe care le avem de discutat. Pentru că în memorandum avem o expunere care e bine să fie pusă mai la obiect. Noi o să scoatem toate materialele, o să le punem pe masa dânşilor şi aşteptăm şi de la dânsii să ne structureze mai la obiect memorandumul, dac ă se poate. Dacă nu, o să o facem noi până atunci", a declarat Mircea Aron, preşedintele CSM.
Memorandumul privind justiţia a fost adoptat până în prezent de 101 instanţe din ţară şi 28 de parchete, altele urmând să decida în cadrul adunărilor generale dacă se alătură formei de protest.
Asociaţia Procurorilor din România şi procurori care nu sunt membri ai asociaţiei susţin solicitările cuprinse în memorandum. Şi Uniunea Naţională a Barourilor din România şi-a sprijinul pentru demersul magistraţilor.
Asociaţiile de magistaţi au discutat problemele recente din justiţie cu experţii Comisiei Europene care de ocupă de evaluarea sistemului judiciar din România, prezentându-le specialiştilor Memorandumul privind justiţia prin care se solicită un set de măsuri pentru un sistem eficient şi de calitate.Un raport scris privind problemele din justiţie va fi trimis Comisiei Europene de asociaţiile profesionale ale magistraţilor în perioada ce urmează.
Citeşte şi: Memorandumul privind justiţia prin care 101 instanţe şi 28 de parchete din ţară cer Guvernului şi CSM să iasă din starea de pasivitate, intră luni în dezbaterea CSM
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe