- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.11.2012, 16:10)
- Lucia Efrim - Mediafax
Morar către Niţu: Ce vă califică pentru funcţia de procuror general? Niţu: Buna-credinţă
Daniel Morar, fostul şef al DNA, delegat pe funcţia de prim-adjunct al procurorului general, aceeaşi poziţie pe care a ocupat-o Tiberiu Niţu, în perioada 2007-2011, l-a întrebat pe acesta ce îl califică pentru funcţia de procuror general al României, iar el i-a răspuns că buna-credinţă.
Urmărește
402 afișări
Tiberiu Niţu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Totodată, Morar l-a întrebat pe Niţu, candidat pntru funcţia de procuror general al României, ce dosare a instrumentat, iar acesta a refuzat spunând că nu vrea să facă diferenţe între procurori, respectiv între cei care fac urmăriri penale şi cei de judiciar.
"De ce faceţi diferenţe, domnule Morar?", l-a întrebat Niţu. "Nu ne bateţi!", i-a replicat Morar candidatului.
Niţu a precizat însă că a condus timp de şase ani o unitate de parchet de judecătorie care a înregistrat rezultate foarte bune, apoi a lucrat la o structură specializată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
La două zile de la preluarea mandatului, Trump a dat primul interviu din Biroul Oval. Care sunt cele mai importante subiecte discutate de Președinte
-
Prima de pensionare de 100.000 de euro nu e un caz unic. Ministrul Mediului: au fost sute de directori care au primit bonusuri uriaşe
-
Va trimite Europa trupe în Ucraina? Propunerea prinde contur: 40 000 şi 50 000 de soldaţi care vor avea trei obiective
-
Ciolacu, despre restructurarea bugetarilor: Indiferent de obstacole - o duc la bun sfârşit
Deşi i s-a reproşat la un moment dat că ar fi arogant, Niţu şi-a cerut scuze, însă tirul întrebărilor, mai ales cele venite din partea lui Morar, a sugerat o procedură părtinitoare.
În acest context, Tiberiu Niţu a declarat că trece prin cea mai grea procedură de desemnare a procurorului general al României, ceea ce l-a făcut pe Daniel Morar să-i replice râzând ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru: "De ce aţi făcut aşa grea procedura, doamna ministru?!".
"Nu aţi stat două ore în sedinţă (când a fost audiat ca procuror şef", i-a spus Niţu lui Morar, la care şeful interminar al Ministerului Public i-a răspuns zâmbind:."Asta e!".
Morar l-a întrebat câte dosare au fost soluţionate sub conducerea lui la Ministerul Public, arătând că în perioada cât a fost prim-procuror general al României s-au făcut zero rechizitorii pe conflict de interese, zero pe spălare de bani, zero pe cazuri de corupţie. Niţu i-a spus lui Morar că este bucuros că îi pune atâtea întrebări.
"Daţi-mi un motiv să fiţi procuror general!", a spus Morar. "Sunt un procuror de bună-credinţă", i-a răspuns Niţu.
Întrebat cum a obţinut cei 8.000 de metri pătraţi de teren consemnaţi în declaraţia de avere, Niţu, iritat, a spus că nu a făcut nimic ilegal, nu a fraudat nimic.
"Deci, nu ne puteţi explica", a conchis Morar.
"De ce să fac public în acest context? Ce vreţi să insinuaţi, prezumţie de necinste? Nu am fost singurul (care a primit teren-n.r.), la 78 de persoane ni s-a constituit dreptul de proprietate, sunt 78 de loturi pentru fiecare, verificaţi'", a susţinut Niţu.
Mona Pivniceru a intervenit spunând să nu îl mai streseze cu astfel de întrebări pe candidat, afirmând că şi ea se simte stresată.
Înainte de începerea şedinţei de audiere a candidaţilor pentru funcţiile de procuror general al României şi şef al DNA, surse judiciare afirmau că Ioan Irimie va fi respins cu 5-0, iar Niţu cu 4-1 voturi de membri ai Consiliului.
La ieşirea din sala CSM, Niţu a declarat jurnaliştilor că a primit, în baza legii, 8.000 de metri pătraţi, ca urmare a certificatului de revoluţionar. Militarii care au participat la Revoluţia din 1989 au beneficiat, ca şi civilii, de 10.000 de metri pătraţi de teren, iar în cazul celor 78 li s-a dat câte 8.000, "că atât a putut Primăria", a precizat el.
La Revoluţie, Tiberiu Niţu era militar în termen la unitatea de la Televiziunea Română, trei dintre colegii săi fiind împuşcaţi mortal.
După încheierea audierilor, Tiberiu Niţu a refuzat orice comentariu legat de modul în care s-au desfăşurat acestea.
Citește pe alephnews.ro: Un marinar român a fost eliberat de rebelii Houthi. Cum evoluează situația din Orientul Mijlociu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Yuval Raphael a fost aleasă să reprezinte Israelul la Eurovision 2025. Artista a supraviețuit atacului Hamas din 7 octombrie 2023
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe