- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.11.2012, 16:10)
- Lucia Efrim - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Morar către Niţu: Ce vă califică pentru funcţia de procuror general? Niţu: Buna-credinţă
Daniel Morar, fostul şef al DNA, delegat pe funcţia de prim-adjunct al procurorului general, aceeaşi poziţie pe care a ocupat-o Tiberiu Niţu, în perioada 2007-2011, l-a întrebat pe acesta ce îl califică pentru funcţia de procuror general al României, iar el i-a răspuns că buna-credinţă.
Urmărește
402 afișări
Tiberiu Niţu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Totodată, Morar l-a întrebat pe Niţu, candidat pntru funcţia de procuror general al României, ce dosare a instrumentat, iar acesta a refuzat spunând că nu vrea să facă diferenţe între procurori, respectiv între cei care fac urmăriri penale şi cei de judiciar.
"De ce faceţi diferenţe, domnule Morar?", l-a întrebat Niţu. "Nu ne bateţi!", i-a replicat Morar candidatului.
Niţu a precizat însă că a condus timp de şase ani o unitate de parchet de judecătorie care a înregistrat rezultate foarte bune, apoi a lucrat la o structură specializată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
Deşi i s-a reproşat la un moment dat că ar fi arogant, Niţu şi-a cerut scuze, însă tirul întrebărilor, mai ales cele venite din partea lui Morar, a sugerat o procedură părtinitoare.
În acest context, Tiberiu Niţu a declarat că trece prin cea mai grea procedură de desemnare a procurorului general al României, ceea ce l-a făcut pe Daniel Morar să-i replice râzând ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru: "De ce aţi făcut aşa grea procedura, doamna ministru?!".
"Nu aţi stat două ore în sedinţă (când a fost audiat ca procuror şef", i-a spus Niţu lui Morar, la care şeful interminar al Ministerului Public i-a răspuns zâmbind:."Asta e!".
Morar l-a întrebat câte dosare au fost soluţionate sub conducerea lui la Ministerul Public, arătând că în perioada cât a fost prim-procuror general al României s-au făcut zero rechizitorii pe conflict de interese, zero pe spălare de bani, zero pe cazuri de corupţie. Niţu i-a spus lui Morar că este bucuros că îi pune atâtea întrebări.
"Daţi-mi un motiv să fiţi procuror general!", a spus Morar. "Sunt un procuror de bună-credinţă", i-a răspuns Niţu.
Întrebat cum a obţinut cei 8.000 de metri pătraţi de teren consemnaţi în declaraţia de avere, Niţu, iritat, a spus că nu a făcut nimic ilegal, nu a fraudat nimic.
"Deci, nu ne puteţi explica", a conchis Morar.
"De ce să fac public în acest context? Ce vreţi să insinuaţi, prezumţie de necinste? Nu am fost singurul (care a primit teren-n.r.), la 78 de persoane ni s-a constituit dreptul de proprietate, sunt 78 de loturi pentru fiecare, verificaţi'", a susţinut Niţu.
Mona Pivniceru a intervenit spunând să nu îl mai streseze cu astfel de întrebări pe candidat, afirmând că şi ea se simte stresată.
Înainte de începerea şedinţei de audiere a candidaţilor pentru funcţiile de procuror general al României şi şef al DNA, surse judiciare afirmau că Ioan Irimie va fi respins cu 5-0, iar Niţu cu 4-1 voturi de membri ai Consiliului.
La ieşirea din sala CSM, Niţu a declarat jurnaliştilor că a primit, în baza legii, 8.000 de metri pătraţi, ca urmare a certificatului de revoluţionar. Militarii care au participat la Revoluţia din 1989 au beneficiat, ca şi civilii, de 10.000 de metri pătraţi de teren, iar în cazul celor 78 li s-a dat câte 8.000, "că atât a putut Primăria", a precizat el.
La Revoluţie, Tiberiu Niţu era militar în termen la unitatea de la Televiziunea Română, trei dintre colegii săi fiind împuşcaţi mortal.
După încheierea audierilor, Tiberiu Niţu a refuzat orice comentariu legat de modul în care s-au desfăşurat acestea.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe