Noi documente transmise de Consiliul Judeţean Constanţa pentru a demonstra că Nicuşor Constantinescu nu poate fi adus în ţară

Consiliul Judeţean Constanţa a transmis, marţi, noi documente medicale pentru a demonstra că Nicuşor Constantinescu nu poate fi adus în România, unul din documente fiind o scrisoare semnată de un medic român care susţine că şeful CJ mai are nevoie de tratament şi intervenţii chirurgicale.

Urmărește
474 afișări
Imaginea articolului Noi documente transmise de Consiliul Judeţean Constanţa pentru a demonstra că Nicuşor Constantinescu nu poate fi adus în ţară

Noi documente transmise de Consiliul Judeţean Constanţa pentru a demonstra că Nicuşor Constantinescu nu poate fi adus în ţară

“Eu sunt medicul care îl tratează pe domnul Nicușor Constantinescu şi el este în prezent în grija mea datorită condiţiilor care îi ameninţă viaţa. Domnul Nicuşor Constantinescu necesită în continuare alte tratamente şi intervenţii chirurgicale. În prezent, el nu este stabil medical să călătorească până când problemele medicale prezente nu vor fi rezolvate”, se arată într-un document datat 11 iulie şi semnat de către Doru Paul, profesor asistent de medicină de la Centrul de Cancer Monter.

De asemenea, reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au mai transmis şi rezultatul unei tomografii computerizate de abdomen şi pelvis, realizată în 10 iulie la Spitalul North Shore – Long Island Sistemul de Sănătate Evreiesc.

Concluziile acestei tomografii sunt următoarele: “Glanda tiroidă este cufundată. Nu există andenopatii axilare, mediastinale sau hilare. Inima şi pericardul sunt normale. Aorta toracică şi principalele artere pulmonare sunt normale în diametru. Nu există nicio efuziune pleurală. Ramificaţiile traheo-bronhiale sunt evidente. Nu există noduli pulmonari masa sau consolidare. Ficatul este normal ca mărime şi contur fără leziune focală. Nu există dilatări biliare intra sau extra hepatice. Vena port este evidentă. Vezica biliară este plină de fluid. Splina, pancreasul şi glandele suprarenale sunt normale. Rinichii s-au dezvoltat simetrical fără hidronefroză. Aorta abdominală este normală în diametru. Nu există andenopatie retroperitonală, pelvică sau inghinală. Nu există ascită. Abcesul abdominal anterior este identificat ca măsurând 9.0 x 4.5 x 13.5 cm. Câteva bule de gaz au fost văzute în această colecţie. Intestinul subţire adiacent este aderent la această colecţie. Nu există o obstrucţie a intestinului. Apendixul este normal. Există o îngroşare a peretelui anterior al vezicii urinare care este de natură reactivă. Pacientul este în stare post radicală de prostatectomie. În zona operată nu se observă probleme. Structura osoasă vizualizată demonstrează schimbări degenerative în ambele coapse. Ginecomastie bilaterală uşoară este prezentă”.

Reprezentanţii CJ mai precizează că şi aceste documente sunt autentificate prin Apostila Convenţiei de la Haga din 1961, România fiind stat semnatar al acestei Convenţii din 2001, apostila respectivă garantând recunoaşterea oficială prin lege.

CJ Constanţa a transmis, în ultima perioadă, mai multe documente medicale semnate de diverşi doctori din Statele Unite ale Americii pentru a demonstra că Nicuşor Constantinescu nu este transportabil în România, având în vedere starea sa de sănătate.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost dat în urmărire internaţională, printr-o hotărâre din 7 iulie a Tribunalului Bucureşti, care a dispus, totodată, emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia. În aceeaşi zi, apărătorul lui Constantinescu a contestat cele două decizii la Curtea de Apel Bucureşti.

Surse judiciare au precizat, vineri, pentru MEDIAFAX, că autorităţile judiciare româneşti continuă demersurile legale de punere în executare a deciziei instanţei româneşti care a stabilit ca Nicuşor Constantinescu să fie arestat preventiv.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost dat în urmărire naţională la finalul lunii iunie, după ce Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 23 iunie, arestarea preventivă a lui Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA, decizia nefiind definitivă.

Pe de altă parte, tot Curtea de Apel Bucureşti a decis joi, 10 iulie, că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa putea părăsi ţara până în 25 iunie. Hotărârea instanţei vine deşi acesta, în prezent, este în SUA, potrivit unor documente prezentate de avocatul său, iar DNA a obţinut, la prima instanţă, arestarea sa.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale distincte. Într-unul dintre ele este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.
Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici