Medicul român din New York care a semnat raportul pentru Constantinescu: Susţin oriunde acest raport

Medicul Şerban Cocioba de la Clinica Medical Metamorphosis din New York, care a semnat ultimul raport medical în cazul lui Nicuşor Constantinescu, arătând că transportarea acestuia în România i-ar pune viaţa în pericol, spune că documentul are la bază dosarul furnizat de Spitalul John Hopkins.

Urmărește
569 afișări
Imaginea articolului Medicul român din New York care a semnat raportul pentru Constantinescu: Susţin oriunde acest raport

Medicul român din New York care a semnat raportul pentru Constantinescu: Susţin oriunde acest raport

Într-un comunicat de presă transmis miercuri dimineaţă, medicul român Şerban Cocioba de la Clinica Medical Metamorphosis din New York susţine că raportul medical privindu-l pe Nicușor Constantinescu are la bază studierea dosarului medical furnizat de Spitalul John Hopkins din Baltimore, Maryland, şi cele trei scrisori medicale ale doctorului Mohamad E. Allaf, apostilate de Departamentul de Stat, raportul întocmit de el nefăcând altceva decât să le confirme.

”Sunt gata să susţin oricând şi oriunde concluziile acestui raport. Confirmarea de către Departamentul de Stat a celor trei scrisori medicale de la John Hopkins este trecută sub tăcere de către cei care defăimează raportul medical emis de mine. Îi atenţionez public pe defăimătorii mei că îmi rezerv dreptul de a-i acţiona în instanţă pentru atacurile la probitatea mea morală şi profesională”, precizează medicul. Şerban Cocioba.

El susţine că pe teritoriul Statelor Unite ale Americii ”medicina se practică în baza studiilor de specialitate absolvite şi a licenţelor aferente”.

”Licenţa mea de practică este valabilă inclusiv la data prezentului comunicat. Contestarea capacităţii mele profesionale se poate face în SUA doar de către instituţiile abilitate”, arată medicul, care mai spune că regretă că după 25 de ani de la Revoluţie există încă în România tentaţia de a defăima anumite persoane, ”funcţie de interesele părţii defăimătoare”.

El încheie spunând că, ”deşi în Statele Unite este un medic apreciat de 30 de ani, în România este defăimat”.

Reacţia medicului vine după ce, la scurt timp de la apariţia raportului întocmit de el în cazul lui Nicuşor Constantinescu, în presă au apărut informaţii potrivit cărora în 1999 el ar fi fost găsit vinovat de luare de mită, fiind condamnat la doi ani de probaţiune, cu şase luni de arest la domiciliu şi o amendă de 10.000 de dolari. De asemenea, Cocioba ar fi fost exclus pentru cinci ani din comunitatea medicală.

Consiliul Judeţean Constanţa a prezentat, duminică, un nou raport medical privind starea de sănătate a preşedintelui CJ, Nicuşor Constantinescu, semnat de medicul generalist Şerban Cocioba.

"Din punctul meu de vedere, vâzând dosarul medical al pacientului Constantinescu, nu recomand transportul acestuia în România. Transportarea pacientului pe distanţe lungi poate pune în pericol viaţa pacientului şi poate anula toate eforturile medicale făcute până acum pentru salvarea vieţii acestuia", susţine medicul Cocioba în raportul medical.

În 23 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA.

În 1 iulie, CJ Constanţa susţinea, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că scrisorile medicale de la spitalul unde este tratat Nicuşor Constantinescu arată că acesta nu poate fi transportat în ţară şi că neefectuarea terapiei îi poate pune viaţa în pericol, actele fiind autentificate prin semnătură, ştampilă şi timbru sec de un notar din Baltimore.

Consiliul Judeţean a transmis şi punctul de vedere al şefului clinicii de Chirurgie Robotică, din cadrul Spitalului Johns Hopkins, dr. Mohamad E. Allaf, care susţinea că întreruperea tratamentului pentru Nicuşor Constantinescu ar duce la anularea tuturor etapelor realizate până în prezent şi că preşedintele CJ Constanţa nu poate fi transportat în România având în vedere starea sa de sănătate.

În 25 aprilie, şeful Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Într-un alt dosar, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în 27 mai, pentru abuz în serviciu, alături de el fiind deferit justiţiei directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, după ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici