- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.08.2022, 22:23)
- Robert Manea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nu toţi românii simt criza. Cererea pentru vacanţele pe iahturi este în creştere
Vara anului 2022 a însemnat o creşterea pentru vacanţele pe iaht în afara ţării, astfel că din ce în ce mai mulţi români au preferat să îşi petreacă vacanţa pe o ambarcaţiune pe apă cu vedere către un golf grec, turc sau italian.
Urmărește
616 afișări
Costurile pentru o astfel de vacanţă pot varia în funcţie de preferinţele turiştilor atât cu privire la tipul ambarcaţiunii, cât şi cu privire la facilităţile de care poate dispune pe barcă, notează Ziarul Financiar.
„Sumele variază în funcţie de cât de confortabil îţi doreşti să fii. Românilor le place confortul, însă există câteva preconcepţii legate de sailing, iar cea mai des întâlnită este legată de preţ, cum că ar fi numai pentru oameni bogaţi. În general, preţul unei vacanţe variază în funcţie de mulţi factori. Le-am împărţit în trei categorii: velier (monohull) care pleacă de la aproximativ 500-700 euro de persoană pe săptămână, catamaran - aproximativ 850-900 euro de persoană pe săptămână sau pachet customizabil”, spune Cristian Negoiu, skipper şi business developer în cadrul Yaga, o agenţie de turism înregistrată în Anglia care organizează evenimente şi vacanţe pe iahturi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
El precizează faptul că acest tip de vacanţe creşte în popularitate şi se resimte chiar şi în rândul turiştilor români, astfel, turismul marin şi costier are un potenţial semnificativ de creştere.
„Sunt multe avantaje, mai ales în circumstanţa actuală, după această pauză de la călătorit. Poate de aici şi deschiderea aceasta către sailing, yachting sportiv, evenimente pe bărci. Pleci împreună cu grupul tău sau te întâlneşti cu un alt grup şi de aici se pleacă într-o călătorie în care în fiecare zi există alt loc nou pe care îl vizitezi. Navigatul este relaxant şi dozat uşor, câte 2-3 ore pe zi. În rest, se stă fie în port, fie în golfuri sălbatice şi se desfăşoara diferite activităţi sau se vizitează diferite obiective”, adaugă el.
În acest sezon de vară, agenţia a avut fully booked atât pe partea de private charter, cât şi pe zona de evenimente. Yaga organizează un festival de muzică pe iahturi în apele greceşti.
„The YAGA floating festival este un festival construit în jurul muzicii şi a diferitelor iahturi şi insulelor din marea mediterană. Targetul nostru este divers, iar participanţii sunt tineri profesionişti sau proprietari de companii. Rezervarea a fost limitată la 12 iahturi mari”, explică Cristian Negoiu.
Pentru a se putea îmbarca într-o astfel de vacanţă, turiştii trebuie să zboare cât mai aproape de destinaţia în care se vor urca pe iaht. Pe lângă aceste costuri, o vacanţă cu iahtul presupune şi cheltuielile aferente iahtului, curăţenie finală, asigurare, skipper, taxe portuare, apă menajeră, combustibil, iar pentru cei care îşi doresc extraopţiuni precum chef bucătar sau altele, costurile urcă.
Cu toate acestea, pentru a avea parte de o vacanţă la un preţ mai bun, cât şi cu o ambarcaţiune mai bună, e nevoie de o rezervare din timp.
„Cei mai doriţi skipperi sunt primii ocupaţi. Eu personal, de exemplu, la începutul sezonului, în luna mai, aveam calendarul completat până în luna octombrie. Mulţi dintre români, în general, au impresia că pot planifica această experienţă după o săptămână pe alta, ceea ce este o provocare grea, de cele mai multe ori imposibil de reuşit sau cu un cost pe măsura cererii”, mai spune Cristian Negoiu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe