- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (31.08.2018, 12:32)
- Nicolae Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ocuparea abuzivă a unui loc de parcare într-unul dintre sectoarele Capitalei, SANCŢIONATĂ cu blocarea roţilor. Care este noul regulament, adoptat în consiliul local
Consiliul Local al Sectorulul 4 a aprobat, în şedinţa de joi, mai multe modificări ale regulamentului privind atribuirea locurilor de parcare rezidenţiale. Una dintre schimbări stabileşte noi sancţiuni în momentul în care un loc de parcare este ocupat abuziv, precum blocarea roţilor.
Urmărește
4668 afișări
Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, în şedinţa de joi, noua Metodologie de atribuire a locurilor de parcare rezidenţiale, pe raza Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti, care aduce mai multe noutăţi în privinţa modului de rezervare a parcărilor de reşedinţă şi sancţionării celor care le ocupă abuziv. Astfel, în cel mult 10 zile, locuitorii Sectorului 4 îşi vor putea rezerva un loc de parcare din cele disponibile, în doar câteva minute, prin intermediul unei aplicaţii mobile, iar, cât de curând, cei care le vor ocupa spaţiul plătit se vor trezi cu roţile blocate, potrivit reprezentanţilor Primăriei Sector 4.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Donald Trump afirmă că pregăteşte o întâlnire cu Vladimir Putin pentru a discuta despre războiul din Ucraina
-
Adrian Sârbu: Ordonanţa-trenuleţ nu va rezolva nimic. Bugetul României e o cutie neagră urât mirositoare. Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
În momentul de faţă sunt înregistrate, în baza de date a Primăriei Sectorului 4, 43.990 de locuri de parcare de reşedinţă. Din acestea, 5.201 locuri sunt libere, însă acest lucru nu înseamnă că nu sunt ocupate de maşini, ci doar că nu sunt rezervate prin contract, aşa că reprezentanţii autorităţii locale sunt de părere că în toate zonele se vor găsi posibilităţi pentru ca oamenii să parcheze.
„Am aşezat pe o hartă GIS (e vorba de un sistem informaţional geografic) toate locurile de parcare din sector. Aceasta va putea fi accesată prin aplicaţia mobile pe care o vom lansa în zilele următoare, printr-o procedură intuitivă. Singurul lucru pe care trebuie să-l ai pregătit înainte de a accesa aplicaţia este să scanezi buletinul, certificatul de înmatriculare al maşinii şi asigurarea RCA a autovehiculului”, a explicat Directorul General al Direcţiei de Mobilitate Urbană Sector 4, Ioan Gâf-Deac.
Potrivit acestuia, primul pas este completarea adresei de domiciliu, pentru ca apoi să i se afişeze utilizatorului harta locurilor de parcare din zona sa, pe care locurile neatribuite sunt evidenţiate cu verde.
Utilizatorul trebuie să selecteze locul de parcare dorit, dintre cele libere, moment în care spaţiul respectiv devine inactiv pentru ceilalţi utilizatori.
”Pasul doi constă în completarea CNP-ului şi a adresei exacte, pentru ca apoi să se realizeze prima validare automată. Dacă sistemul detectează pe datele tale că ai deja un loc de parcare în Sectorul 4, nu-ţi mai permite să rezervi încă unul. A doua validare arată că nu ai debite către Sectorul 4. Informaţiile sunt accesibile în timp real, datorită corelării bazei de date a aplicaţiei, cu baza de date a Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Sector 4.
După ce se obţin cele două validări, se trece la etapa următoare, unde este necesar să se completeze datele personale, cele ale maşinii, marca maşinii, data de expirare a ITP-ului (aceasta trebuie să fie valabilă), numărul de telefon şi email-ul.
Următorul pas constă în încărcarea documentelor scanate (carte de identitate, certificat de înmatriculare al maşinii şi asigurarea RCA valabilă). La final trebuie bifată căsuţa care atestă faptul că nu eşti robot, apoi apare, pentru validare, numărul cererii şi anunţul că vei primi un e-mail de confirmare a înregistrării”, a mai explicat Directorul Ioan Gâf-Deac.
După primirea e-mail-ului de validare a cererii, se poate face plata, fie în sistem ZebraPay (există circa 500 de puncte de plată în Sectorul 4 şi peste 2.000 la nivelul Capitalei), fie online, pe site-ul care va deveni activ odată cu lansarea aplicaţiei.
O schimbare faţă de regulamentul precedent constă în faptul că solicitantul îşi poate rezerva un loc de parcare pe o rază de 250 de metri în jurul reşedinţei sale, faţă de 30 de metri, cât era prevăzut în regulamentul anterior.
Odată cu noile reglementări ocuparea abuzivă a unui loc de parcare de reşedinţă va putea fi sancţionată, de către reprezentanţii Direcţiei Mobilitate Urbană Sector 4, prin blocarea roţii autovehiculului care a parcat abuziv.
Tarifele pentru deblocarea roţii vor fi progresive, după cum urmează:
a) Pentru prima abatere înregistrată în baza de date electronică a Direcţiei Mobilitate Urbană Sector 4, pentru numărul respectiv de înmatriculare – deblocarea va fi gratuită, însoţită de un avertisment care va conţine prevederile (în sinteză) ale prezentului Regulament. Dacă nu se solicită deblocarea roţii în termen de 24 de ore de la blocare, tariful aplicat va fi cel prevăzut la lit.b şi se va calcula pentru fiecare zi în care persistă situaţia.
b) Pentru a doua abatere înregistrată în baza de date electronică a Direcţiei Mobilitate Urbană Sector 4, pentru acelaşi număr de înmatriculare - tariful este de 50 lei. Dacă nu se solicită deblocarea roţii în termen de 24 de ore de la blocare, tariful aplicat va fi cel prevăzut la lit.c şi se va calcula pentru fiecare zi în care persistă situaţia.
c) Pentru a treia abatere înregistrată în baza de date electronică a Direcţiei Mobilitate Urbană Sector 4, pentru acelaşi număr de înmatriculare – tariful este de 100 lei. Dacă nu se solicită deblocarea roţii în termen de 24 de ore de la blocare, tariful aplicat va fi cel prevăzut la lit.d şi se va calcula pentru fiecare zi încare persistă situaţia.
d) Pentru a patra abatere înregistrată în baza de date electronică a DirecţieiMobilitate Urbană Sector 4, precum şi următoarele, pentru acelaşi număr dînmatriculare - tariful este de 250 lei. Dacă nu se solicită deblocarea roţii în termen de 24 de ore de la blocare, tariful aplicat se va calcula pentru fiecare zi în care persistă situaţia.
e) Pentru ocuparea abuzivă a unui loc de parcare de reşedinţă destinat personelor cu handicap, marcate corespunzător, tariful de deblocare va fi de 500 lei/zi.
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk: Am epuizat suma cumulativă a cunoștințelor umane
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce faci atunci când nu te vede nimeni? Locuitorii din Utah au cele mai multe curiozități și se informează despre sex
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Corina Ungureanu a ajuns de nerecunoscut. Cum s-a transformat trupul ei, la 15 ani de când s-a retras din gimnastică
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe