- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Opinie Sorin Pâslaru, ZF: Cine merge în stradă să-i întrebe pe oameni „Ce vreţi?“
Declaraţiile premierului Boc de ieri la prânz, mult-aşteptate după patru zile de proteste în care nimeni din guvern nu a luat poziţie, nu au adus nimic în plus faţă de situaţia de dinainte.
Opinie Sorin Pâslaru, ZF: Cine merge în stradă să-i întrebe pe oameni „Ce vreţi?“ (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)
Parcă nici nu au existat, nici nu ai ce să citezi. "Vrem intensificarea dialogului." Dacă vor ceva, ceea ce este sigur este că oamenii care protestează - 500, 5.000 sau câţi or fi în pieţele oraşelor mari - vor atenţie.
Vor să li se adreseze cineva direct şi să îi întrebe: mai puteţi? Situaţia este însă complicată pentru că în acest moment a devenit neclar ce ar trebui să ofere guvernul, preşedintele, puterea politică manifestanţilor.
Dacă proiectul de lege privind reforma sănătăţii nu ar fi fost scos deja din discuţie, retragerea sa astăzi, după proteste, ar fi fost un răspuns la solicitări. Ar fi fost un punct de plecare pentru dialog. Aşa însă, este vorba de o nemulţumire surdă căreia cu ce să îi răspunzi?
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
-
NEWS ALERT Israelul a aprobat acordul de încetare a focului în Liban
-
Călin Georgescu a intrat LIVE cu soţia şi a spus că astăzi se duce o luptă a "Arhanghelului Mihail cu Satana" în momentul în care vorbea de adversarii politici
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
Nu poate fi trecut cu vederea faptul că nemulţumirile oamenilor s-au acumulat în cei trei ani de recesiune, iar acum au găsit o supapă.
Problema este că tensiunea creşte în continuare. Cum şi când va fi punctul culminant? A fost duminică seară prin violenţele pe care Bucureştiul nu le-a mai văzut de la mineriada din 1991 şi ţara de la mineriada din 1999 încoace?
Puţin probabil. Pe undeva este necesar un avans, un pas către oameni pe care puterea trebuie să îl facă. Nimeni de la putere nu l-a făcut până acum. Cine va merge în stradă să îi întrebe pe oameni: "Ce vreţi?".
În primăvara anului 2009, România a încheiat un acord cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană de 20 mld. euro. Pe atunci, analiştii şi oficialii, printre care, de exemplu, şi Mihai Tănăsescu, unul dintre oamenii care au sprijinit tot ceea ce a făcut guvernul în ultimii trei ani, erau convinşi că România are nevoie de un nou model de creştere economică.
Citeşte continuarea opiniei lui Sorin Pâslaru pe www.zf.ro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO