- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.04.2014, 18:19)
- Otilia Ciocan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ovidiu Silaghi a pierdut procesul în care cerea ANI despăgubiri de un leu
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, marţi, să respingă cererea prin care liberalul Ovidiu Silaghi solicita ca Agenţia Naţională de Integritate (ANI) să îi plătească despăgubiri de un leu.
Urmărește
187 afișări
Ovidiu Silaghi (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)
Europarlamentarul Ovidiu Silaghi a cerut această despăgubire morală de la ANI după ce a câştigat un alt proces cu Agenţia.
ANI anunţa, la 9 noiembrie 2012, că Ovidiu Silaghi, ministru al Transporturilor şi Infrastructurii în acea perioadă, nu poate justifica 206.798 de lei (aproximativ 45.955 de euro), reprezentând diferenţa între cheltuielile efectuate şi veniturile realizate în perioada 7 mai 2012-15 octombrie 2012.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Această constatare făcută de ANI a fost contestată de Silaghi la Comisia de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care i-a dat câştig de cauză europarlamentarului, în aprilie 2013, clasând dosarul. Soluţia dată de această Comisie este definitivă, potrivit avocaţilor lui Silaghi. Cu toate acestea, ANI a contestat la Curtea de Apel Oradea actul Comisiei, iar instanţa a decis, în 24 octombrie 2013, să respingă "ca inadmisibilă" cererea formulată Agenţie.
În paralel cu acest proces, Silaghi a decis să acţioneze în instanţă Agenţia Naţională de Integritate, prin care el solicita suspendarea executării raportului de evaluare, anularea raportului de evaluare şi obligarea Agenţiei la plata unor despăgubiri simbolice, dar şi ca pe site-ul instituţiei (ANI - n.r.) să fie afişată decizia Curţii de Apel Oradea. Această solicitare a fost înaintată Curţii de Apel Bucureşti (CAB), care, în 18 martie 2013, a respins acţiunea ca inadmisibilă.
Decizia luată de CAB nu a fost definitivă, astfel că Silaghi a contestat-o la instanţa supremă, cea care a decis, marţi, să "respingă capetele de cerere privind plata despăgubirilor şi obligarea Agenţiei Naţionale de Integritate la publicarea pe site-ul acesteia a soluţiei, ca prematur formulate".
ANI preciza că în perioada aprilie 2007 - decembrie 2008, Silaghi a ocupat funcţia de ministru pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, iar din 7 mai 2012 a fost învestit în funcţia de ministru al Transporturilor şi Infrastructurii. Între aceste două mandate, respectiv în perioada 2009 - 7 mai 2012, Silaghi şi-a exercitat prerogativele de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Romexpo SA.
În perioada 7 mai 2012 - 15 octombrie 2012, Ovidiu Silaghi a realizat, împreună cu soţia sa, Ariana, venituri salariale în cuantum de 24.872 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 231.670 de lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 206.798 lei (aproximativ 45.955 de euro), potrivit ANI.
Agenţia Naţională de Integritate a sesizat atunci Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Oradea, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Silaghi în perioada exercitării funcţiei de ministru al Transporturilor.
De asemenea, ANI a sesizat Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, cerând să facă cercetări cu privire la tranzacţii financiare suspecte efectuate de Ovidiu Silaghi, împreună cu Ariana Silaghi.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: PNL a stabilit candidaţii la alegerile parţiale: Silaghi vrea să-şi reia mandatul de deputat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe