- Home
- Social
- (24.01.2022, 15:51)
- Mara Raducanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PE CE CARTE MIZEAZĂ VLADIMIR PUTIN. Konrad Muzyka, analist militar: „Mi se pare că Moscova a ajuns în punctul în care a decis că mai rău de atât nu se poate”
- Konrad Muzyka: „Kremlinul este foarte naiv, dacă chiar crede că poate instala la Kiev un guvern marionetă care ar fi pro-rus şi că acest lucru va fi suficient”.
- Konrad Muzyka: “Kremlinul se teme că, dacă va exista un război în Ucraina, se poate întâmpla ceva cu Belarus dinspre NATO”.
- Konrad Muzyka: „Trebuie să fim foarte vigilenţi şi să urmărim aceste evoluţii cu foarte mare atenţie, să vedem care ar putea fi obiectivele Rusiei în raport cu alte ţări din regiune”.
- Konrad Muzyka: „Vor căuta o schimbare de regim în Ucraina sau îi vor forţa pe ucraineni să-şi regândească viitorul şi să primească tot ce s-a întâmplat în Ucraina din 2014”.
Urmărește
99069 afișări
PE CE CARTE MIZEAZĂ VLADIMIR PUTIN. Konrad Muzyka, analist militar: „Mi se pare că Moscova a ajuns în punctul în care a decis că mai rău de atât nu se poate”
Analistul militar Konrad Muzyka punctează, într-un interviu pentru Aleph News, în dialog cu jurnalistul Bogdan Nicolae, care este scopul lui Vladimir Putin, dar şi care vor fi costurile unui război Rusia-Ucraina în cazul în care va exista unul.
Invitatul lui Bogdan Nicolae argumentează şi de ce susţine că este o naivitate din partea Kremlinului să creadă că poate insufla un guvern marionetă care ar fi pro-rus şi că acest lucru va fi suficient.
Konrad Muzyka: „Vor căuta o schimbare de regim în Ucraina sau îi vor forţa pe ucraineni să-şi regândească viitorul”
„Putem presupune că scopul lui Putin este să se asigure că Ucraina nu va face parte din UE, NATO sau că nu va face parte din lumea occidentală, să spunem, din sfera de influenţă a UE, dacă vrem să rămânem la terminologia Kremlinului.
Deci, la minim, vor căuta o schimbare de regim în Ucraina sau îi vor forţa pe ucraineni să-şi regândească viitorul şi să primească tot ce s-a întâmplat în Ucraina din 2014. Având în vedere că ucrainenii s-au antrenat şi au instruit sute de mii de oameni, având în vedere că ţara este în mod deschis ostilă Rusiei, mi se pare că, dacă povestea este adevărată, şi dacă Kremlinul chiar crede că poate instala un guvern marionetă care să fie pro-rus şi că acest lucru va fi suficient, atunci cred că sunt foarte naivi. Nu, nu cred că acest lucru va merge foarte uşor în societatea ucraineană.
Vom vedea care vor fi costurile războiului, dacă va exista unul. Dacă acesta va fi un conflict brutal, dacă ambele părţi chiar sângerează abundent, în special ucrainenii, atunci cred că societatea ucraineană ar putea fi mai dispusă să accepte schimbarea guvernului. Dar, în acelaşi timp, este o întrebare deschisă dacă vor accepta de fapt un preşedinte pro-rus sau un guvern pro-rus care se va distanţa permanent de Occident şi va căuta o Uniune foarte strânsă – pentru că presupun că acesta este obiectivul Kremlinului – o uniune foarte strânsă cu Rusia. Eu, în momentul actual, nu văd că se întâmplă acest lucru.”
Ne putem aştepta sau putem prezice că un posibil război Rusia-Ucraina va deveni regional şi va implica alte ţări din regiune?
„Cred că este posibil, aşa că va trebui să fim foarte vigilenţi şi să vedem ce se întâmplă... Pentru că forţele ruseşti din Belarus nu trebuie să meargă... scopul lor nu trebuie neapărat să fie participarea la operaţiunile de luptă împotriva Ucrainei. Acesta poate servi două scopuri. Primul: ele pot sta în Belarus şi doar se deplasează acolo. Ce va rezulta de aici? Îi va obliga pe ucraineni să-şi răspândească forţele şi să extindă linia de apărare... în prezent ei nu au suficienţi militari pentru a proteja fiecare direcţie de acces. Şi având în vedere proximitatea graniţei belaruse de Kiev, presupun că o parte din trupe va fi retrasă din alte zone, care vor rămâne fără sprijin într-o mare măsură, iar ruşii vor avea o sarcină mult mai uşoară.
Al doilea scop al forţelor ruse din Belarus este de a proteja Belarusul, pentru că s-ar putea, de asemenea, să spunem că nu este de neconceput să credem că Kremlinul se teme că – dacă va exista război în Ucraina – se poate întâmpla ceva cu Belarus din partea NATO. Deci, forţele ruse pot fi folosite în Belarus pentru a se asigura că NATO nu intervine – oricât de ciudat ar suna – dar ruşii pot lua o poziţie foarte beligerantă atunci când vine vorba de forţele sale din Belarus. Trebuie să fim foarte vigilenţi şi trebuie să urmărim aceste evoluţii cu foarte mare atenţie şi să vedem care ar putea fi obiectivele Rusiei în raport cu alte ţări din regiune.”
Konrad Muzyka: „Moscova a ajuns în punctul în care a decis că mai rău de atât nu se poate”
„Kievul, poate pe bună dreptate, a fost destul de reticent în punerea în aplicare a acordului de la Minsk şi, având în vedere amploarea cooperării militare în creştere dintre ţările NATO şi Ucraina, mi se pare că Moscova a ajuns în punctul în care a decis că mai rău de atât nu se poate. În măsura în care capacităţile forţelor armate ucrainene nu vor face decât să crească şansele ca Ucraina să pună în aplicare pe deplin Minskul, prea.
Aceeaşi ieşire se referă la partea rusă, aşa că s-au gândit că dacă vor acţiona acum, e ultima dată, pentru ei este „The Rust Belt”. Mi se pare că acesta este raţionamentul lor. Aşa că au trebuit să facă ceva pentru a evita să aibă forţe armate ucrainene din ce în ce mai capabile, în măsură să desfăşoare operaţiuni ofensive în Donbas.
Adevărat sau nu, e irelevant, pentru că Kremlinul a decis că e posibil să fie adevărat şi că trebuie făcut ceva în acest sens. Şi singurul lucru cu care pot veni, care ar avea un efect determinist şi care va funcţiona, este o invazie”, conchide analistul militar Konrad Muzyka, într-un interviu exclusiv pentru Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe