- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.04.2014, 14:05)
- Otilia Ciocan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kovesi: Este începută urmărirea penală în dosarul în care a fost percheziţionată locuinţa lui Mazăre. DNA: Percheziţiile vizează fapte de corupţie - FOTO
Procurorii DNA fac, marţi, percheziţii la Primăria Constanţa şi la locuinţa primarului Radu Mazăre, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare. DNA a anunţat, marţi, că procurorii fac percheziţii la 12 adrese din Constanţa, Bucureşti şi Dâmboviţa, printre care şi la sediul unei instituţii publice, într-un dosar în care se fac cercetări privind fapte de corupţie care ar fi fost comise, în 2011-2013, de funcţionari cu funcţii de conducere.
Urmărește
8261 afișări
Radu Mazăre (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)
UPDATE 13:56 - Kovesi: Este începută urmărirea penală în dosarul în care a fost percheziţionată locuinţa lui Mazăre
Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, a declarat marţi că a fost începută urmărirea penală în dosarul în care au fost făcute mai multe percheziţii, între care şi la locuinţa primarului Radu Mazăre, precizând că această cauză vizează fapte care intră în competenţa Direcţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump ar putea transforma piața tehnologică. Cum va fi sprijinit Musk?
-
Războiul din Ucraina, ziua 989. Putin spune că propunerile lui Trump privind Ucraina merită atenţie / SUA vor trimite Kievului 6 miliarde de dolari în ajutor militar până la finalul mandatului lui Biden
-
După Moldova, o nouă ţară din fostul URSS pregăteşte un referendum de aderare la UE. Rusia a fost vehement contra
-
„Olaf este un prost”. După politica americană, Musk intră şi în cea europeană cu un atac la cancelarul german
"Este un dosar intrumentat de procurori din cadrul structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cursul dimineţii s-au efectuat aproximaiv 12 percheziţii domiciliare la anumite persoane fizice şi la o instituţie publică", a spus Codruţa Kovesi.
Procurorul şef al DNA nu a vrut să precizeze care sunt acuzaţiile existente în acest dosar, spunând doar că obiectul dosarului vizează fapte care intră în competenţa Direcţiei.
UPDATE 09:44 - Primăria Constanţa: Percheziţiile procurorilor DNA vizează construcţia locuinţelor sociale
"O echipă de procurori de la DNA Bucureşti a descins, marţi dimineaţă, la ora 8.00, la sediul Primăriei Constanţa. Procurorii au solicitat mai multe documente privind proiectarea şi procedurile de achiziţie referitoare la construirea campusului social «Henri Coandă»", se menţionează în comunicatul semnat de Biroul de presă al Primăriei Constanţa.
În document sunt prezentate detalii ale proiectului cartierului "Henri Coandă", respectiv că într-o primă fază au fost construite 906 locuinţe pentru persoane nevoiaşe, fiind menţionate dotările pe care le are fiecare garsonieră sau apartament.
În comunicat se mai precizează că valoarea investiţiei este de aproximativ 31 de milioane de lei.
"Documentele solicitate de procurori sunt pregătite şi vor fi predate în scurt timp celor de la DNA", se mai menţionează în comunicatul transmis de Primăria Constanţa.
UPDATE 09:25 - DNA: Percheziţiile vizează fapte de corupţie ale unor funcţionari cu funcţii de conducere
DNA a anunţat, marţi, că procurorii fac percheziţii la 12 adrese din Constanţa, Bucureşti şi Dâmboviţa, printre care şi la sediul unei instituţii publice, într-un dosar în care se fac cercetări privind fapte de corupţie care ar fi fost comise, în 2011-2013, de funcţionari cu funcţii de conducere.
"Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală, ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011 - 2013, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local", se arată întră-un comunicat de presă al DNA.
Potrivit sursei citate, ca urmare a autorizării de către instanţă, sunt făcute percheziţii la 12 adrese din municipiile Constanţa, Bucureşti şi din judeţul Dâmboviţa, una dintre acestea fiind la sediul unei instituţii publice.
În această cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.
Anterior, surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că procurorii DNA fac percheziţii la Primăria Constanţa şi la locuinţa lui Radu Mazăre, din Mamaia, aflată pe malul lacului Siutghiol, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie.
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spunea, în 24 martie, că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) îl vizează într-o nouă anchetă, privind modul în care a fost construit cartierul de locuinţe sociale din oraş, procurorii solicitând primăriei mai multe documente legate de această investiţie, în valoare totală de şapte milioane euro.
"O să vă arăt astăzi cum se face justiţia independentă şi imparţială în republica lui Băsescu. Am aici adresa primită de la DNA pe numele Regiei Consiliului Local care s-a ocupat de construcţia acestui cartier Henri Coandă şi în care ni se cere de la DNA Bucureşti, în urma soluţionării dosarului, alt dosar am, să trimitem până la25 martie contractul de achiziţie, precum şi toate documentele aferente procedurii de achiziţie publică referitoare la acest contract, al cartierului de amărâţi Henri Coandă", declara atunci Radu Mazăre, într-o conferinţă de presă susţinută în cartierul social.
Citeşte şi:
Mazăre, vizat din nou de DNA privind construcţia cartierului de locuinţe sociale din Constanţa
El a susţinut că a construit cel mai ieftin din România, dar cu toate acestea procurorii DNA îl verifică tot pe el.
"În Constanţa, am construit cel mai ieftin din România şi vreau să contruiesc în continuare, să terminăm cu toţi oamenii care sunt pe stradă, DNA-ul lui Băsescu mă controlează şi mă acuză pe mine, iar cu Videanu, care a cumpărat de zece ori mai scump, nu are absolut nicio treabă. Asta-i justiţie imparţială. Eu vreau să-i întreb aşa pe procurorii ăştia: «Păi, bă, oamenilor, de unde credeaţi că îmi mai pun eu comision şi mai şi fur la 270 de euro pe metrul pătrat, cu cât am construit aici?». E normal aşa ceva, ce se întâmplă în ţara asta? În loc ca Băsescu să-i cheme şi să ia model şi să construiască în toată România cum am construit eu aici, ca să nu mai fie oameni care dorm pe stradă, ei vin să mă ancheteze. Asta-i ţara. Aici sunt toate documentele care pleacă astăzi către DNA să le verifice", a mai spus Radu Mazăre, care a precizat că deocamdată nu a fost audiat în acest dosar.
Întrebat dacă mai ştie în câte dosare este cercetat de DNA, Mazăre a spus că nu poate să le ţină numărul.
"Nu ştiu câte dosare am, că nu mai pot să le ţin numărul. Sunt precum călugării budişti. Călugării budişti nu sunt călugări ca ai noştri pe toată viaţa. Ei vin, îşi pun roba portocalie şi stau călugări cât vor, după care ies în civilie. Aşa sunt şi dosarele mele: apar, dispar, se deschid, se închid, nu mai pot să le ţin numărul", a adăugat Mazăre.
Primarul municipiului Constanţa spunea, în 1 aprilie, că că dosarele penale care îl vizează i se trag de la marii operatori din port, "milionarii" care plătesc foarte puţin pe terenuri şi care aproape toţi "au legături cu fosta sau actuala securitate".
"Ieri am avut o revelaţie şi mi-am dat seama de unde această frenezie a procurorilor pe capul nostru, la Constanţa. De la Port, de acolo ni se trage, pentru că operatorii din port, cei mari, milionarii din port, plătesc foarte puţin statului român pe terenuri, plătesc chiriile de acum 20 de ani, plătesc 0,02 dolari pe metru pătrat. Portul, când scoate la licitaţie acum, scoate la licitaţie cu de 10 ori mai mult. Toţi aceşti operatori sunt persoane private, care au privatizat nişte foste societăţi ale statului şi care aproape toţi au legături cu fosta sau actuala securitate", declara Radu Mazăre.
Primarul Constanţei a dat în acest sens ca exemplu societatea Chimpex, "care face tot traficul de minereu din România pentru Sidex".
Citeşte şi:
Radu Mazăre: Am informaţii conform cărora au fost tocmiţi nişte oameni care să plece în Madagascar odată cu mine si să mă elimine
"A fost privatizată în 1997 şi a fost cumpărată de Grupul Internaţional Bali, al cărui reprezentant în România era generalul Stănculescu şi generalul Dan Drăgoi. Băiatul generalului Dan Drăgoi este fostul ministru de Finanţe Bogdan Drăgoi, actualul consilier al lui Băsescu. Şi pot să vă mai dau exemple de asemenea societăţi câte vreţi. Spre exemplu, cel cu platforma de foraj şi cu toate discuţiile, prietenul lui Băsescu, unde a fost să-l viziteze pe platformă, care a luat un credit mare acum de la CEC, pentru o nouă platformă, un alt operator din port, cu relaţii sus-puse, în rândul serviciilor şi al preşedintelui”, a mai spus primarul Constanţei.
Radu Mazăre a precizat că principala temere a operatorilor portuari este că acţiunile portului se vor desface şi vor fi scoase la bursă.
"Ei sunt speriaţi, în primul rând, de privaţi, care vor avea 34 la sută, care vor pune problema profitului şi a chiriilor infime pe care le plătesc aceşti milionari din port, de 20 de ani, statului român", a adăugat Radu Mazăre.
Radu Mazăre este cercetat de DNA în trei dosare legate de retrocedări de terenuri, iar în 2008 a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, alături de alte persoane, tot într-un dosar legat de retrocedări, acesta judecându-se la Curtea de Apel Bucureşti.
Primaria Constanţa a finalizat în vara anului trecut acest cartier de locuinţe sociale, iar la inaugurarea ultimelor blocuri a fost prezent şi premierul Victor Ponta.
Cartierul este format din 17 blocuri, care au 906 locuinţe - 339 de garsoniere, 396 de apartamente cu două camere şi 171 de apartamente cu trei camere. În cele 17 blocuri locuiesc aproximativ trei mii de persoane.
Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 7 milioane de euro.
Citește pe alephnews.ro: LightOn, start-up-ul francez de A.I. generativ, intră pe bursă cu o valoare de 50 mil. de euro
Citește pe www.zf.ro: Cutremur într-o industrie deja pe butuci. Acţiunile celor mai mari companii auto europene se prăbuşesc după victoria lui Donald Trump. Preşedintele promite noi măsuri drastice pentru cei ce fac business cu SUA
Citește pe www.zf.ro: Revoluţie la o fabrică din România. Cum s-a întâmplat asta
Citește și: Mazăre, vizat din nou de DNA privind construcţia cartierului de locuinţe sociale din Constanţa
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur într-o industrie deja pe butuci. Acţiunile celor mai mari companii auto europene se prăbuşesc după victoria lui Donald Trump. Preşedintele promite noi măsuri drastice pentru cei ce fac business cu SUA
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
PROSPORT.RO
Ce conțin, de fapt, chipsurile din comerț. Care sunt singurele SĂNĂTOASE, potrivit lui Dragoș Pătraru
CANCAN.RO
Obiceiul care poate duce la tulburări neurologice GRAVE. Avertismentul medicului nutriționist Mihaela Bilici pentru românii care nu renunță la el
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe