Video Perioada daco-romană, reînviată la Cetatea Râşnov, în prima ediţie a Festivalului Dacic „Comidava“- GALERIE FOTO, VIDEO

Câteva sute de turişti au vizitat, sâmbătă, cetatea Râşnov, unde au asistat la o lecţie deschisă despre istoria dacilor şi a romanilor, în cadrul Festivalului Dacic „Comidava“, având oportunitatea de a lua lecţii de tras cu arcul sau au participat la ateliere de fierărie, ţesătorie sau ceramică.

Urmărește
1973 afișări

Vezi mai jos GALERIA FOTO

Tabăra Terra Dacica Aeterna a fost instalată în curtea Cetăţii Râşnov, acolo unde acum 2.000 de ani se afla o cetate dacică, menţionată în izvoarele vremii cu numele Comidava, care poartă şi numele festivalului din acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Festivalul a fost deschis, vineri, cu diverse activităţi cu copiii din şcolile din Râşnov – ”Ora de Istorie Vie”, iar sâmbătă a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, cu prezentarea atelierelor civile şi interactive şi cu prezentarea echipamentului şi armamentului roman.

Cel mai aşteptat moment al zilei a fost prezentarea ritualului de dinaintea luptei şi a demonstraţiilor de luptă. Turiştii au asistat şi la demonstraţii de artilerie romană – scorpio, onager, la prezentarea armatei dacilor şi a ritualului dacic de iniţiere a unui tânăr războinic, precum şi la marea bătălie între daci şi romani, care a culminat cu asediul roman al Comidavei.

După spectacolul de luptă, vizitatorii au fost invitaţi la atelierele interactive de fierărie, metaloplastie, lemn, os, corn, ţesătorie, ceramică, mozaic, monetărie, hărţi şi caligrafie (Scriptoria).

De asemenea, vizitatorii au fost invitaţi de personajele istorice să participe la diverse jocuri romane, să guste din preparate daco-romane pregătite la ceaun sau să se antreneze la tras cu arcul sau în lupta corp la corp.

Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu „Rugul lui Zamolxe“ şi „arderea“ pe rug a unei căpetenii dacice, cu ritualul aferent.

Festivalul va continua şi duminică, cu începere de la ora 11.00, cînd vor fi deschide din nou atelierele de creaţie pentru turişti dornici de a cunoaşte istoria dacilor şi a romanilor. Nu vor lipsi nici demonstraţiile de luptă şi marea confruntare finală între daci şi romani.

Organizatorii festivalului, Primăria Oraşului Râşnov, în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Asociaţia de Reconstituire Istorică Terra Dacica Aeterna, speră ca acest festival, aflat la prima ediţie, să devină unul dintre cele mai importante festivaluri de reconstituire istorică din România, alături de Festivalul Roman Apulum, Festivalul Cetăţilor Dacice şi DacFest.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici