Poliţia Capitalei: Instituţia abilitată în a decide titlul de proprietate este instanţa civilă

Instituţia abilitată în a decide titlul de proprietate este instanţa civilă, transmite Poliţia Capitalei, despre situaţia din Parcul Unirii.

Urmărește
298 afișări
Imaginea articolului Poliţia Capitalei: Instituţia abilitată în a decide titlul de proprietate este instanţa civilă

Poliţia Capitalei: Instituţia abilitată în a decide titlul de proprietate este instanţa civilă

„Având în vedere aspectele menţionate în spaţiul public de Primarul General al Capitalei, conform cărora <Poliţia nu şi-a făcut treaba>, Serviciul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti este abilitat să comunice următoarele. La sediul Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi s-au prezentat atât primarul general al Capitalei, împreună cu doi reprezentanţi ai Primăriei Generale, cât şi un reprezentant al Primăriei Sectorului 4, care au depus documente cu privire la litigiul în cauză, însă au refuzat să depună vreo sesizare, cu privire la săvârşirea vreunei infracţiuni”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Poliţia Capitalei nu are atribuţii de a ,,muta gardurile”, ori de a decide “cine este proprietar” aşa cum a solicitat verbal Primarul General al Capitalei.

„Precizăm faptul că ambele părţi implicate au depus prin reprezentanţi înscrisuri, care urmează a fi analizate în condiţiile legii, iar raportat la particularităţile cauzei prezente, instituţia abilitată în a decide titlul de proprietate este instanţa civilă. Poliţiştii continuă verificările, cu respectarea cadrului legal incident, pentru clarificarea situaţiei”, transmit poliţiştii din Capitală.

Primarul general şi poliţiştii locali ai Capitalei au venit, luni, să demonteze gardurile amplasate de Primăria Sectorului 4 în Parcul Unirii.

„Ar fi un abuz, iar instituţiile statului trebuie să intervină energic”, spune primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, după anunţul Primăriei Capitalei.

Am început lucrările de refacere din temelii a Planşeului Unirii, anunţa luni dimineaţă primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici