- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.12.2015, 19:41)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant: Organele prelevate, transportate cu avioane Tarom atunci când se poate. Este ”intolerabil şi inadmisibil”
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant, Radu Deac, spune că operaţiile de transplant decurg bine, dar că organele prelevate nu sunt transportate adecvat, ci cu avioane Tarom, atunci când se poate, el apreciind că este ”intolerabil şi inadmisibil” şi cerând reluarea activităţii Aviasan.
Urmărește
2678 afișări
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant: Organele prelevate, transporate cu avioane Tarom, atunci când se poate. Este ”intolerabil şi inadmisibil” (Imagine: Elvira Gheorghe/ Arhiva Mediafax Foto)
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant, Radu Deac, a declarat, marţi, că a fost reluată activitatea de trasplant cardiac la Târgu Mureş, fiind făcute deja cinci transplanturi. De asemenea, în cele două centre de transplant din România - Institutul Fundeni şi Spitalul ”Sfnta Maria”, în acest an au fost făcute peste 120 de transplanturi hepatice.
El a spus că o problemă foarte importantă este legată, însă, de transportul organelor prelevate.
”Spun cu reţinere că transportăm cu Tarom organele, atunci când se poate. Într-o zi, Tarom a făcut un gest eroic, iar pasagerii au fost de acord, pentru ca un avion care venea de la Baia Mare să oprească la Târgu Mureş să lase inima şi să meargă mai departe la Bucureşti. Cred că este intolerabil. Este un nivel foarte scăzut al acestei activităţi de transport aerian urgent", a precizat profesorul doctor Radu Deac, precizând că donatorul şi transplantul reprezintă urgenţe medicale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
-
Acordul de încetare a focului în Liban ar putea fi anunţat marţi seara / Acordul se va implementa în două faze
-
Cât de posibil este un guvern de uniune naţională după alegerile parlamentare. Reacţia lui Bolojan
În acest context, el a cerut reluarea activităţii Aviasan, fosta unitate aeriană medicală.
"Reiterez aici dorinţa de a restabili Aviasan, care în regimul trecut a fost desfiinţată, dar este acută nevoie de o asemenea unitate. Aceste organe se transportă încă cu Tarom, atunci când programul de zbor coincide cu programul de prelevare de organe. Este inacceptabil ca transplantul să se facă în funcţie de ora curselor Tarom. Dacă recurgem la Tarom şi, în acest an am apelat de două ori la aviaţia militară, prin bunăvoinţa ministrului Apărării, nu cred că este admisibil. Este nevoie de avion bimotor în fiecare provincie, pentru că celelalte structuri nu există. Trebuie să existe Aviasan, care să poată transporta orice pacient în stare gravă, şi nu doar organele prelevate", a mai spus Deac.
Citeşte şi: Un fost pompier american, beneficiarul celui mai extins transplant de faţă din lume - FOTO, VIDEO
La rândul său, profesorul Irinel Popescu a povestit că a existat un caz în care "ficatul prelevat pentru transplant stătea pe aeroportul din Timişoara, pentru că avionul Tarom se defectase".
Radu Deac a subliniat că nu pledează pentru unitate de aviaţie doar pentru transportul de organe, ci pentru orice pacient în stare critică.
Acesta a precizat şi că Agenţia Naţională de Transplant se concentrează acum pe transplantul de plămân.
"Ne concentrăm foarte mult pe transplantul de plămân. Am stabilit legătura cu Eurotransplant pentru plămâni, probabil că va fi făcut la Spitalul Militar Central, cel mai pregătit spital în acest moment pentru o astfel de intervenţie. Pacienţii români au fost operaţi la Viena. Dar apoi merg la control permanent, ceea ce presupune costuri foarte mari. Scopul nostru cel mai important acum este să pornim transplantul de plămân", a mai spus preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant.
Citeşte şi: PREMIERĂ MEDICALĂ: Un băiat în vârstă de 8 ani a devenit cel mai tânăr beneficiar al unui dublu transplant de mâini - FOTO, VIDEO
Citeşte şi: Chirurgul care vrea să facă primul transplant de cap din lume cere sprijinul miliardarilor americani
Citește pe alephnews.ro: Hashtag-ul #womeninmalefields a apărut peste tot pe rețelele sociale. Ce urmărește acest trend
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pierderi și demisii după primul tur al alegerilor prezidențiale. Ciolacu nu mai candidează pentru funcție la PSD
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Imagini 'bizare' cu soția lui Călin Georgescu. Filmarea cu dansurile Cristelei s-au viralizat rapid! ⤵️
CANCAN.RO
Rețeta de prăjitură cu creme anglaise care Elena Lasconi a câștigat Masterchef de la Pro TV
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe