- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.05.2013, 21:29)
- Ovidiu Bărbulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele BM: România rămâne ţara cu cele mai înalte nivele ale sărăciei din Uniunea Europeană
România a făcut progrese enorme în dezvoltarea economiei, dar în pofida acestor progrese rămâne ţara cu cele mai înalte nivele ale sărăciei din Uniunea Europeană, peste 30% din populaţie trăind cu mai puţin de 5 dolari pe zi, a declarat preşedintele Băncii Mondiale (BM), Jim Yong Kim.
Urmărește
909 afișări
Preşedintele BM: România rămâne ţara cu cele mai înalte nivele ale sărăciei din Uniunea Europeană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
El s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria cu premierul Victor Ponta şi a subliniat că progresul României în stabilizarea economică este cu deosebire impresionant în contextul mediului extern nesigur şi al continuării crizei din zona euro.
"Cu toate acestea, în ciuda progreselor înregistrate de Guvern, România rămâne ţara cu cele mai înalte nivele ale sărăciei din Uniunea Europeană. Peste 30% din populaţie trăieşte cu mai puţin de 5 dolari pe zi. Aş dori să atrag atenţia asupra persoanelor care trăiesc cu un venit atât de mic, inclusiv populaţia romă de aici, din România, şi din alte părţi ale Europei. Consider că este un imperativ moral pentru toate guvernele să instituie sisteme de asigurări sociale pentru cei mai săraci şi să investească în învăţământ şi sănătate pentru cei care sunt cel mai nevoiaşi", a spus preşedintele Băncii Mondiale, după întâlnirea cu premierul Ponta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Wizz Air, rută nouă spre Chişinău şi mai multe zboruri din România
-
Cu o pizza pe masă, Nicuşor Dan le arată bucureştenilor unde se duc banii oraşului
-
Canada, bogată în zăcăminte de uraniu, ar putea deveni o „superputere” nucleară
Jim Yong Kim a apreciat faptul că venitul mediu al românilor a crescut de la un sfert din media europeană la aproape jumătate din media europeană, iar veniturile a 40% din populaţie, respectiv ale categoriilor cu cele mai mici câştiguri, cresc mai repede decât cele ale restului populaţiei.
Preşedintele Băncii Mondiale a remarcat şi faptul că deficitul fiscal a scăzut de la 7,3% în 2009 la 2,5% în 2012, că totalul datoriei publice în PIB este de 35%, în comparaţie cu media Uniunii Europene care este de 83%, iar în ultimii trei ani, creşterea a fost pozitivă, iar inflaţia coboară spre ţinta stabilită de banca centrală.
Premierul Victor Ponta a amintit, la rândul său, că România beneficiază de suportul financiar al Băncii Mondiale pentru modernizarea administraţiei publice şi a sistemului de asistenţă socială. El a amintit însă că au existat şi întârzieri nepermise în implementarea programului susţinut de Banca Mndială privind modernizarea infrastructurii de justiţie, unde gradul de utilizare a creditului de 110 milioane euro este de sub 50%.
Ponta a solicitat Băncii Mondiale sprijinul pentru o analiză a potenţialului sectorului minier din România, dar şi asistenţă pentru înfiinţarea unei unităţi de implementare a politicilor publice la Cancelaria primului-ministru.
"Un prim-ministru este atât de eficient pe cât reuşeşte să implementeze, nu doar să construiască sau să prezinte politici publice. Problema administraţiei româneşti, egală cu a altor administraţii, este cea a implementării unor programe şi strategii extrem de bune şi am solicitat preşedintelui Kim un sprijin personal pentru un prim-ministru tânăr şi nou în funcţie, acela de a avea în cadrul Cancelariei primului-ministru o unitate de implementare a politicilor publice, o unitate care şi-a dovedit eficienţa în asistarea altor premieri şi altor guverne din lume", a mai spus Ponta.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe