Preţurile la cafea au luat-o razna în Brazilia. Specialiştii au trecut la număratul arborilor

Experţii în cafea care lucrează pentru casele de tranzacţionare a materiilor prime se deplasează pe drumurile din statul brazilian Minas Gerais, făcând turul centurii de cafea pentru a verifica perspectivele recoltei 2022, chiar în momentul în care preţurile se apropie de maximele ultimilor 10 ani.

Urmărește
849 afișări
Imaginea articolului Preţurile la cafea au luat-o razna în Brazilia. Specialiştii au trecut la număratul arborilor

Preţurile la cafea au luat-o razna în Brazilia. Specialiştii au trecut la număratul arborilor

Conform Reuters, 2021 a fost un an dificil pentru cultivarea cafelei în Brazilia, cel mai mare producător mondial. Preţurile au crescut după ce o secetă şi îngheţurile ulterioare au distrus până la 20% din arborii de cafea, afectând producţia viitoare. Până în prezent, cei care au studiat culturile au produs estimări pozitive pentru recolta din 2022, deşi comercianţii continuă deocamdată să parieze pe o recoltă mai puţin fructuoasă.

Experţii vor afla adevărul în această privinţă până la sfârşitul lunii ianuarie, perioada optimă pentru evaluarea culturilor.

"Ploile care au urmat îngheţurilor şi secetei au produs o înflorire frumoasă, dar acum trebuie să vedem câte dintre acestea vor deveni boabe", a declarat Ryan Delany, analist-şef la Coffee Trading Academy LLC, cu sediul în SUA.

Contractele futures pentru cafeaua Arabica de pe ICE au câştigat peste 90% în acest an, după secetă, îngheţuri şi penuria globală de containere care a îngreunat transportul maritim. Creşterea preţurilor i-a determinat pe fermierii din Brazilia, Columbia şi din alte părţi să nu îşi onoreze livrările de cafea vândută anticipat.

Rabobank, specializată în finanţarea agriculturii, se aşteaptă la o recoltă de 66,5 milioane de saci, nu departe de record, adăugând că o astfel de producţie ar genera un excedent global de 3 milioane de saci şi ar reduce preţurile sub 2 dolari pe kilogram în 2022. Comerciantul Cardiff Coffee, cu sediul în SUA, estimează o producţie de 63,1 milioane de saci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici