Prinţul Charles a discutat cu preşedintele Băsescu despre importanţa dezvoltării turismului rural

Prinţul Charles a subliniat, la întâlnirea de vineri cu preşedintele Traian Băsescu, importanţa dezvoltării turismului rural bazat pe resurse organice şi produse locale în dezvoltarea regională a României, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Urmărește
128 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles a discutat cu preşedintele Băsescu despre importanţa dezvoltării turismului rural

Prinţul Charles a discutat cu preşedintele Băsescu despre importanţa dezvoltării turismului rural (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful statului l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe Prinţul de Wales, moştenitorul Coroanei Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Potrivit comunicatului, cu acest prilej a avut loc un schimb de opinii asupra unor teme de interes comun, precum situaţia economică din Europa, schimbările climatice, agricultura ecologică şi dezvoltarea durabilă, cu accent pe dezvoltarea regiunilor rurale.

"Preşedintele României a adresat mulţumiri înaltului oaspete pentru sprijinul constant şi atenţia pe care o acordă ţării noastre şi pentru numeroasele proiecte de dezvoltare rurală în care Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales este implicat în România. A fost evocată, în acest sens, activitatea Secretariatului pentru dezvoltare durabilă, care funcţionează în cadrul Secretariatului General al Guvernului", se arată în comunicat.

De asemenea, potrivit aceleaşi surse, Prinţul de Wales a subliniat importanţa dezvoltării turismului rural bazat pe resurse organice şi produse locale în dezvoltarea regională a României şi a încurajat Secretariatul pentru dezvoltare durabilă să se implice în facilitarea accesării fondurilor comunitare pentru proiectele iniţiate de comunităţile locale în domeniul dezvoltării zonelor rurale.

Prinţul Charles se află într-o vizită privată în România.

El a fost primit, vineri dimineaţă, şi de premierul Emil Boc, căruia i-a spus că este impresionat de originalitatea tradiţiilor populare româneşti, pe care a avut ocazia să le urmărească inclusiv la o înmormântare şi şi-a prezentat disponibilitatea de a susţine financiar renovarea cetăţilor medievale din Transilvania.

Surse participante la întâlnirea de vineri dintre prinţul Charles şi premierul Boc au declarat agenţiei MEDIAFAX că timp de mai multe minute prinţul Charles a vorbit fără întrerupere despre producătorii de brânză pe care i-a cunoscut, apreciind că în satele româneşti se mănâncă mult mai sănătos decât în multe alte ţări.

Moştenitorul coroanei britanice şi-a exprimat totodată disponibilitatea de a susţine financiar, prin fundaţiile patronate de acesta, renovarea unor cetăţi medievale din Transilvania, precum Rupea sau Sighişoara.

Premierul Boc i-a prezentat prinţului Charles ultimele proiecte din cadrul Secretariatului pentru Carpaţi, care se află în subordinea Guvernului şi care coordonează o serie de proiecte de dezvoltare rurală în colaborare cu fundaţii sprijinite de prinţul Charles.

Surse din cadrul acestor fundaţii au declarat totodată pentru MEDIAFAX că, după un început lent în relaţia cu autorităţile române, au fost realizate în colaborare unele proiecte, precum Transilvania Food Festival, sau sunt în curs de elaborare înţelegeri în acest sens cu mai multe ministere.

Tot vineri, Principesa Margareta şi Principele Radu au fost gazdele Principelui de Wales, la finalul întâlnirii aceştia plantând împreună un copac în "Memorialul" din Grădina palatului Elisabeta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici