- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (31.05.2016, 18:39)
- Gabriela Ghitcuta
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Procurorii au ridicat documente de la Agenţia Naţională a Medicamentului. Reprezentanţii Agenţiei: Nu a fost efectuată nicio percheziţie la sediul instituţiei
Anchetatorii de la Parchetul General au ridicat, marţi, mai multe documente de la sediul Agenţiei Naţionale a Medicamentului, măsura fiind dispusă în dosarul în care mai mulţi medici sunt suspectaţi că făceau teste clinice pentru medicamente, fără ştirea pacienţilor folosiţi la testare.
Urmărește
536 afișări
Procurorii au ridicat documente de la Agenţia Naţională a Medicamentului (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)
UPDATE: Agenţia Naţionala a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) "precizează că nu a fost efectuată nicio percheziţie la sediul instituţiei" iar instituţia "a manifestat o totală disponibilitate în sprijinirea autorităţilor competente pentru buna desfăşurare a anchetei".
Potrivit unui comunicat transmis, marţi, "ca urmare a informaţiilor apărute, pe surse, în mass-media, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale(ANMDM) precizează că nu a fost efectuată nicio percheziţie la sediul instituţiei".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
De asemenea "ANMDM a manifestat o totală disponibilitate în sprijinirea autorităţilor competente pentru buna desfăşurare a anchetei în cauză".
Anchetatorii de la Parchetul General au făcut marţi percheziţii în 26 de locaţii în dosarul în care mai mulţi medici sunt suspectaţi că făceau teste clinice pentru medicamente, fără ştirea pacienţilor folosiţi la testare.
Printre cele 26 de locaţii în care procurorii de la Parchetul General şi poliţiştii au făcut percheziţii, marţi dimineaţă, se numără şi sediul Agenţiei Naţionale a Medicamentului, au declarat surse judiciare.
Purtătorul de cuvânt al Agenţiei, Anca Crupariu, a declarat că instituţia sprijină cercetarea parchetului şi că au pus la dispoziţie toate actele şi informaţiile solicitate de anchetatori.
Paralel cu verificările procurorilor, la sediul Agenţiei Naţionale a Medicamentului au fost marţi şi reprezentanţi ai Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, pentru documente necesare într-o anchetă a lor, au precizat sursele judiciare.
În dosarul de la Parchetul General se fac investigaţii pentru suspiciuni de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale, anunţa Poliţia Română. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în Bucureşti se fac verificări la Spitalul Militar Central şi Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia.
"Percheziţiile sunt efectuate la mai multe unităţi sanitare din Bucureşti şi din judeţele Arad, Cluj, Constanţa şi Dolj, unde îşi desfăşoară activitatea cei în cauză, precum şi la sediile şi punctele de lucru a cinci societăţi comerciale cu profil medical, care reprezintă interesele sponsorilor. De asemenea, sunt ridicate înscrisuri şi probe de la 31 de unităţi sanitare aflate pe raza judeţelor Argeş, Botoşani, Buzău, Braşov, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Sibiu, Timiş şi Vrancea", se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.
Oamenii legii au suspiciuni că, printre altele, medicii ar fi derulat studii clinice pentru testarea unor medicamente pentru boli mentale, cu falsificarea consimţămintelor presupuşilor voluntari.
"Astfel, medicii incluşi în derularea de studii clinice ar fi falsificat întreaga documentaţie de evaluare a pacienţilor - subiecţi, fie prin falsificarea consimţământului de participare la studiu acordat de către pacient sau de către aparţinătorii acestuia, fie prin consemnarea în fişele de evaluare sau foile de observaţii a unor aspecte false referitoare la diagnostic, starea de sănătate a pacienţilor, tratamentul urmat şi efectele acestuia" , se mai arată în comunicat.
În studiul pentru medicamente ar fi fost incluse persoane care nu sufereau de afecţiunea pentru care era testat medicamentul experimental sau, în alte situaţii, medicamentul nici nu ar fi fost administrat.
"Ulterior, medicii ar fi prezentat către sponsorul care a comandat studiul, respectiv societăţile percheziţionate, documentele necesare avizării şi aprobării punerii pe piaţă a respectivelor medicamente ce au făcut obiectul studiului clinic", mai precizează anchetatorii.
Citeşte şi: Ministrul Muncii Dragos Pîslaru: Prin ordonanţa privind salarizarea reparăm greşelile ultimilor cinci ani / Salariul unui profesor grad I s-ar putea majora cu 207 lei şi cel al unui învăţător grad I, cu 154 lei
Citeşte şi: Stradă din Timişoara inundată după ce muncitorii unei firme au spart din greşeală o conductă - VIDEO
Citeşte şi: Ministrul Justiţiei a propus-o pe Ioana Albani în funcţia de procuror şef adjunct al DIICOT
Citeşte şi: Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, condamnat la trei ani cu suspendare
Citeşte şi: Evenimente în Capitală de Ziua Copilului
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe