- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (31.03.2017, 08:06)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REZULTATE SIMULARE 2017: În Arad, rata de promovare, cu 10% mai mare/ Alba: Jumătate dintre elevi au obţinut note sub 5 la matematică/ Constanţa: Rata de promovare a Bac-ului, 50%
După două săptămâni de la susţinerea simulărilor la probele pentru evaluarea naţională şi bacalaureat, elevii din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a vor afla, vineri, rezultatele.
Urmărește
26101 afișări
Elevii afla vineri rezultatele la simulările examenelor naţionale (Imagine: Andrei Spirache/ Mediafax Foto)
Potrivit Ministerului Educaţiei, peste 450.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a au susţinut, în săptămână 13-17 martie, simlulările probelor scrise pentru evaluarea naţională şi pentru bacalaureat.
Ministrul Educaţiei a semnat un ordin care prevede ca, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, rezultatele elevilor să fie discutate individual, cerându-se şedinţe cu părinţii, dar şi la nivelul consiliului profesoral pentru găsirea unor soluţii pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Ca în fiecare an, notele obţinute la aceste simulări nu vor fi trecute în catalog.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
Retrospectivă 2024. Cele mai importante 10 evenimente din piaţa de capital: maxime istorice, finanţări record prin Fidelis, schimbări la ASF, vânzări din partea fondurilor de pensii, şocuri politice şi volatilitate
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
Anul trecut, rata de promovare la simularea bacalaureatului a fost de 38,39% (42.386 de elevi din 110.423 de elevi prezenţi), potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţie. În ceea ce priveşte rata de promovare la clasa a XI-a, în 2016, a fost de 25,76%, în scădere cu trei procente comparativ cu 2015, când aceasta s-a situat la valoarea de 28,51%. Dintre cei 121.535 de elevi participanţi la simularea din 2016, 31.313 elevi au obţinut medii peste 6.
În anul 2016, promovabilitatea la simularea pentru evaluarea naţională a fost de peste 44%, cu 6,63 la sută mai puţini decât anul 2015, iar şapte elevi au obţinut medii de 10.
Arad: Rata de promovare la simularea evaluării naţionale şi a bacalaureatului, cu 10 % mai mare
Rata de promovare la simularea evaluării naţionale şi a bacalaureatului este, în acest an, la Arad, cu 10 % mai mare faţă de anul trecut. La cele două simulări, peste 550 de elevi au obţinut medii între 1 şi 1,99, însă per total rezultatele sunt mai bune faţă de alţi ani.
Conducerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Arad a prezentat, vineri, rezultatele obţinute de către elevii care au participat la simulările examenelor de evaluare naţională şi ale bacalaureatului.
În acest an, simularea la evaluarea naţională a fost susţinută de către 3.260 de elevi de clasa a VIII-a, iar rata de promovare este de 45,06 la sută, mai mare decât anul trecut, când a fost 36,13 la sută.
Nu s-a înregistrat nicio medie de 10, însă au existat 323 de medii cuprinse între 1 şi 1,99. Cele mai mari medii sunt cuprinse între 9 şi 9,99, un număr de 59 de elevi obţinând asemenea rezultate.
La simularea bacalaureatului au participat 4.382 de elevi din clasele a XI-A şi a XII-A. Rata de promovare este de 38,49 la sută, mai mare decât în 2016, când a fost de 26,46 la sută.
A existat o singură medie de 10, obţinută de către un elev din clasa a XII-a, iar peste 230 de medii au fost cuprinse între 1 şi 1,99.
39 de medii au fost cuprinse între 9 şi 9,99.
Rezultatele simulărilor au fost afişate la avizierele şcolilor în cursul zilei de vineri.
Conform şefului Inspectoratului Şcolar Arad, prof. Claudius Mladin, "scopul simulărilor este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile şi standardele examenelor cât şi, pe de altă parte, facilitarea unei analize pertinente a nivelului de pregătire al elevilor. După afişarea rezultatelor la simulări, profesorii, împreună cu elevii şi părinţii acestora trebuie să analizeze rezultatele şi să gândească planuri de remediere şi îmbunătăţire a calităţii nivelului de pregătire al candidaţilor, pentru ca la examenele reale din vară rezultatele să fie mai bune".
Anul trecut, rata de promovare la evaluarea naţională a fost de 68,37 la sută, iar la bacalaureat de 61,36 la sută.
Alba: Jumătate dintre elevi au obţinut note sub 5 la matematică la simularea Evaluării Naţionale
Mai mult de jumătate dintre elevii care au susţinut simularea Evaluării Naţionale 2017 nu au obţinut note de trecere la matematică, media pe judeţ fiind 4,69. Doar 10 elevi au reuşit să ia nota 10 la matematică şi un singur elev a luat notă maximă la limba română, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Media generală a celor 2.667 de elevi, din judeţul Alba, care au susţinut simularea Evaluării Naţionale 2017 la matematică este 4,69, fiind ridicată de zece elevi care au obţinut nota 10. Peste 1.500 de elevi care au obţinut note sub 5.00.
Potrivit datelor transmise, vineri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Alba, corespondentului MEDIAFAX, cele mai slabe note obţinute de elevi la Evaluarea Naţională sunt la matematică, având în vedere că 57,22% dintre ei au luat sub nota 5.00.
La limba şi literatura română, potrivit IŞJ Alba, doar un singur elev a obţinut nota 10, iar 841, reprezentând 31,44%, au luat note sub cinci. Totodată, 227 de elevi au obţinut note între 9 şi 9,99, iar note între 5 şi 5,99 au obţinut 351 de elevi.
La limba maternă, media generală în judeţul Alba a fost 6,52. Potrivit statisticii generale, 56,18% de elevi din Alba au obţinut, la simularea Evaluării Naţionale, note peste 5.00, media generală a elevilor din judeţ fiind 5,40.
Potrivit unui comunicat de presă trimis, vineri, de IŞJ Alba, inspectorul şcolar general, Marcela Dărămuş va face o analiza a rezultatelor obţinute pe fiecare unitate de învăţământ, într-o şedinţă de lucru cu directorii acestor unităţi, în vederea găsirii celor mai bune soluţii pentru remedierea problemelor, acolo unde situaţia o impune, şi pentru îmbunătăţirea rezultatelor la examenul din vară.
Constanţa: Jumătate din elevi ar promova Bac-ul, iar patru din zece ar pica Evaluarea la matematică
Aproximativ jumătate dintre elevii de clasa a XII-a din judeţul Constanţa ar promova examenul de bacalaureat, iar în ceea ce priveşte simularea Evaluării Naţionale, patru din zece elevi nu au reuşit să ia notă de trecere la matematică, în cadrul simulării Evaluării Naţionale.
Potrivit centralizării IŞJ Constanţa, pe discipline, după simularea Bacalaureatului, două treimi dintre elevi, respectiv 65 la sută, au obţinut note peste 5 la Limba şi literatura română, în timp ce la Matematică ori Istorie, respectiv, la proba la alegere a profilului, doar puţin peste jumătate,53 la sută, au obţinut note peste 5.
Situaţia pentru clasa a XI-a este mai gravă, pentru că mai puţin de jumătate dintre elevii care au susţinut simularea probelor ar promova examenul. La proba de Limba şi literatura română 47 la sută dintre elevi au luat note peste 5, iar la Matematică, 43 la sută.
Reprezentanţii ISJ Constanţa precizează şi faptul că 61 de elevi au obţinut nota maximă, zece, dintre ei 45 fiind din clasa a XII-a şi 16 din clasa a XI-a.
Dintre elevii de clasa a VIII-a, la simularea Evaluării Naţionale, doi din trei au obţinut note peste 5 la Limba şi literatura Română şi numai patru din zece la Matematică.
Astfel, la Limba şi literatura română, 66 la sută au obţinut note peste 5,00, iar la Matematică doar 40 la sută. La simularea Evaluării Naţionale, la Constanţa, au fost acordate şi 11 note de 10, una la Limba şi literatura română şi 10 la Matematică.
Citeşte şi: DECLARAŢIA ZILEI Discuţie între profesori la o şcoală specială din Capitală: Toţi batem la ei! Toate clasele de sus până jos
Citeşte şi: Inaugurarea pasajului de la Piaţa Sudului se AMÂNĂ / Gabriela Firea: Luăm în calcul rezilierea contractului
Citeşte şi: GALERIE FOTO, VIDEO Inaugurare la METROU: Staţii noi şi elegante, trenuri vechi de 35 de ani
Citeşte şi: Ministerul Pădurilor anunţă demararea proiectului privind plantarea a 52 km de perdele forestiere
Citeşte şi: Fotografia românului folosită pe pachetele de ţigări. Persoana nu a fost operată sau intubată la Institutul Inimii din Cluj
Citeşte şi: Avocatul Poporului, ANCHETĂ la Şcoala Specială Gimnazială nr. 4 din Bucureşti. Care este motivul
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe