Salariul mediu, insuficient pentru două mese pe zi la un restaurant din Bucureşti

Preţurile din restaurantele bucureştene au crescut atât de mult încât un bucureştean nu îşi poate permite să mănânce în oraş de două ori pe zi cu un salariu mediu.

Urmărește
100 afișări
Imaginea articolului Salariul mediu, insuficient pentru două mese pe zi la un restaurant din Bucureşti

Salariul mediu, insuficient pentru două mese pe zi la un restaurant din Bucureşti

Preţurile practicate de restaurantele din Capitală le depăşesc pe cele din Praga sau Varşovia şi se apropie vertiginos de cele din Occident, scrie Ziarul Financiar.

Aşa se face că pentru o masă de două persoane la un restaurant mediu (nu ieftin, dar nu fine dining) din Bucureşti clienţii trebuie să plătească între 40 şi 90 de euro, arată platforma Numbeo.com, care adună preţurile din diferite oraşe din lume şi oferă astfel o bază de comparaţie.

În medie, costul unui prânz ori al unei cine în doi este de 50 de euro, conform aceleiaşi surse. Spre comparaţie, o masă similară costă mai puţin în Praga sau Varşovia, oraşe unde salariul mediu e peste cel din Capitală.

Mai mult, chiar şi unele dintre marile capitale vestice cunoscute pentru preţurile ridicate şi pentru salariile pe măsură, precum Paris sau Viena, nu mai par aşa scumpe prin comparaţie. Mai exact, un cuplu plăteşte 70 de euro în medie pe o masă la Paris (plaja variind între 60 şi 120 de euro), deci cu 40% mai mult decât în Bucureşti, deşi salariul e cu 125% mai mare (mai mult decât dublu), arată calculele ZF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici